11 maand geleden was de laatste wedstrijd die de dames gespeeld hadden. Het grootste gedeelte van de speelsters moest vrijdag gewoon naar school/werk/stage, maar iedereen had goede moed om richting Wageningen te gaan. Onderweg hier en daar een paar speelsters oppikken en gereed maken voor de wedstrijd.

Na een goede warming up gelopen te hebben, gingen beide teams vol goede moed van start.
Sphinx wist de eerste score te maken. Hierop werd geantwoord met een snelle aanval en vanaf toen ging het gas er op. Feilloos wisten de dames elkaar te vinden. De verdediging liet af en toe een paar steken vallen bij de helpside, hierdoor konden de speelsters van Sphinx makkelijke schoten benutten. Toen dit eenmaal beter opgelost was werd er nog even een 0-12 run neer gezet.
Stand Q1 11-32

Er hing een ontspannen sfeer bij dames 2. Het liep redelijk goed en iedereen wist goed wat er gedaan moest worden. Een paar kleine tips in de time out werden uitgevoerd en daar gingen de dames weer. Niet te stoppen tot enige frustratie bij de tegenstander. Er vielen makkelijke, maar ook mooie scores. De snelle passes tussen door werden goed benut door er een score uit te halen.
De kleedkamers werden opgezocht met een stand van 26-59 (15-27).

Onderling werd elkaar aangekeken; “Zullen we voor de 100 gaan?” Het 3e kwart wil nog wel eens in een dipje belanden, dus eerst maar een kijken hoe het lopen ging. De helpside stond inmiddels beter, hierdoor werd het voor Sphinx iets moeilijker om te scoren, daar waar dames 2 gestaag door gingen. Van een dipje in het 3e kwart was dan ook geen sprake.
Stand Q3 36-84 (10-25)

Een snelle rekensom 16 punten, 8 scores in 10 minuten moest lukken toch? Daar was iedereen het wel over eens. Relaxed begon dames 2 het 4e kwart. Een paar fastbreaks zorgde ervoor dat het tijd was voor het 100e punt. Vooraf was al bepaald dat Rosanne die maken moest (iets met een bitterballenschuld die omgezet kon worden in een taart bij de volgende thuiswedstrijd). Dus de aanval werd doorgespeeld, totdat Rosanne de bal ontvangen kon en deze af wist te sluiten met een score. Met nog een paar minuten op de klok, speelde dames 2 het spel rustig uit.
Eindstand 45-110 (9-26)

Moe, maar voldaan gingen de dames weer richting Tubbergen. Ze bedanken Twent nogmaals voor het coachen van de wedstrijd en zijn technische fout, waardoor hij nu een bitterballenschuld heeft.

Volgende wedstrijd van dames 2 is op 2 oktober om 18.00 in Hengelo tegen Twente Buzzards.

Categories: Nieuws