De eerste wedstrijd van de competitie stond afgelopen zaterdag op de planning. Het team reisde af naar Katwijk om vervolgens om 18.00 uur aan te treden tegen de dames van Grasshoppers uit Katwijk.

In het eerste kwart ging het gelijk op. Beide teams speelden goede aanvallen en wisten het netje te vinden. De Jumpers gaan met een kleine voorsprong het tweede kwart in, 16-19.

In het tweede kwart was het Grasshoppers die als eerst de bal in het netje wisten te gooien, maar na een goede actie aan de kant van de roodhemden en 2 benutte vrije worpen als gevolg, kwamen de Tubbergse dames weer terug. Een puntje puntje wedstrijd was het tot nu toe. De teams gingen de kleedkamer in met een tussenstand van 41-35 in het voordeel van de dames uit Katwijk.

De tweede helft gaven de dames van Grasshoppers wat meer gas. Al snel werd er een run gemaakt en na 4 minuten spelen was het verschil opgelopen naar 23 punten. Na een time-out aan de kant van de Jumpers deden de meiden weer wat terug maar helaas deden de eerste vier minuten de das om voor Jolly Jumpers. Met een stand van 94-61 gaat de winst naar de meiden uit Katwijk.

Jolly Jumpers heeft genoeg leerpunten om mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Op zaterdag 2 oktober wordt er om 17.30 uur gespeeld tegen Startportaal Binnenland. De Jumpers reizen dan af naar Barendrecht voor hun tweede competitiewedstrijd.

06-09-2021: Basketbal: Jolly Jumpers: TubbergenEredivisie 2021-2022Jolly Jumpers dames 1

Categories: Nieuws