Na de overwinning op Sphinx twee weken geleden, was afgelopen zaterdag Twente Buzzards de tegenstander van dames 2. Beide teams nemen het al jaren tegen elkaar op, dus kennen elkaar goed.

Doordat de dames nog geen vaste coach hebben, ging Janine Vissia en assistent Bert met de dames mee. Opdracht was duidelijk, zonder punten gaan we niet weg. De sprongbal werd gewonnen door Jolly Jumpers. Het begin was echter rommelig. Het was even zoeken in de aanval voor beide teams, echter wisten de dames uit Tubbergen wel te scoren. Na ongeveer 6 minuten was daar de eerste tegentreffer. Er werd in hard gewerkt in de defence door dames 2.
Stand Q1 5-16

Het tweede kwart ging Twente Buzzards in een zone verdediging staan. Dames 2 had hier moeite mee, want een zone aanval was nog niet besproken op de trainingen. Kans voor Twente Buzzards om dichterbij te komen. De voorsprong van het eerste kwart kwam nog niet echt in gevaar, maar werd wel een beetje kleiner.
Ruststan 15-23 (10-6)

Janine benadrukte nog even dat een verschil van nog geen 10 te weinig was. Dat moest minimaal 40 worden. 40? Ja, 40. De dames begonnen ijverig aan het 3e kwart. Hengelo stond nog steeds in de zone. Langzaam maar zeker vielen de schoten van buiten en werd de zone handig uitgespeeld. Dames 2 bekeek ook even hoe het stond met de zone verdediging. Daar moesten de dames uit Hengelo ook even aan wennen, waardoor de voorsprong uitgebreid kon worden.
Stand Q3 25-45 (10-22)

Nog 20 punten tot het verschil van 40 bereikt was. De yell was inmiddels gewijzigd naar have fun. Als dan eenmaal het plezier op het veld is, loopt het spel ook een beetje beter. Eigenlijk gaat dan alles een beetje beter. Er werd weer man to man verdedigd, een snelle pass naar voren, kijken wie er vrij komt en weer een paar punten erbij. Een aantal mooie runs werden nog gemaakt. Met nog een paar seconden op de klok staat Marrit voor een dilemma. 3 punter schieten of niet? Bert zei vanaf de kant, als je die raakt doe ik een keer bitterballen. Daar was hij iets te vroeg mee, want Marrit schoot netjes raak. Helaas net geen verschil van 40, maar wel er hard voor gewerkt.
Eindstand 36-75 (11-30)

Janine, Bert en de supporters nogmaals bedankt 🙂

De volgende wedstrijd is op 10 oktober om 14.15 in sportcentrum De Vlaskoel. Dames 2 neemt het dan wederom op tegen Sphinx. Kom ze gerust supporten.

Categories: Nieuws