Na een lange rit maken de meiden uit Tubbergen zich klaar voor de wedstrijd in Amsterdam. Na een chaotische warming-up die voor verwarring zorgde begonnen de meiden sterk aan de wedstrijd. Dit zorgde voor een snelle run waardoor de Tubbergse meiden op een 9-0 voorsprong kwamen. Toen ook Apollo aan het scoren kwam ging het kwart gelijk op wat ervoor zorgde dat Jolly Jumpers in het eerste kwart voordeel had van 16-7.

Het tweede kwart werd door beide agressief gestart. De eerste fout was dan ook snel gemaakt door Apollo in 1 seconde daardoor kon Jolly Jumpers weer een beetje uitlopen. Maar ook de meiden uit Tubbergen maakten zo nu en dan een fout waardoor ook in het tweede kwart de beide teams aan elkaar gewaagd waren. De meiden gingen de kleedkamers in met 26-16 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Beide teams kwamen na een goede preek de kleedkamers uit. Apollo pakte dit net wat beter op waardoor Jolly Jumpers gelijk een 3 punter om de oren kreeg. Maar ook hierop hadden de meiden uit Tubbergen een antwoord en scoorde gelijk hierna een 3 punter. Door het niet goed uitboxen en rebounds kon Apollo veel scoren uit tweede kansen. Toch pakte Jolly Jumpers ook een paar punten mee in dit kwart. Waardoor de stand in kwart drie 47-33 is, in het voordeel van de Tubbergse meiden.

In het laatste maar ook het spannendste kwart was het in stand houden van de score het doel wat Jolly Jumpers voor ogen had. Apollo had andere plannen en het hele publiek en speelsters op de bank waren hard aan het aanmoedigen om toch de punten in Amsterdam te houden. De meiden uit Tubbergen waren niet van plan om de wedstrijd uit handen te geven en bleven stabiel spelen. De laatste minuten vlogen weg waarin Jolly Jumpers nog steeds in het voordeel was. De Tubbergse meiden hebben de voorsprong behouden en hebben de wedstrijd met 60-44 weten uit te spelen. Met de punten op hoes An.

Zondag 17 oktober speelt VU20 een thuiswedstrijd tegen Dozy BV Den Helder. Om 14.15 uur wordt er gespeeld in Sportcentrum De Vlaskoel.

Categories: Nieuws