Zaterdagavond speelde Jolly Jumpers voor het eerst sinds 1,5 jaar weer in Sportcentrum De Vlaskoel voor eigen publiek. Vanuit Den Helder kwam de landskampioen op bezoek.

Beide ploegen kenden scorend een stroeve start waarbij er hard verdedigd werd. Dit zie je terug in een lage score voor beide teams. Dit zette zich door in het tweede kwart. De basket werd wel gevonden, maar de ballen gingen moeizaam door het netje. Jolly Jumpers zet voor rust nog even aan en pakt brutaal de voorsprong bij rust: 28-21.

Afgelopen twéé wedstrijden zag je in het derde kwart een dip van de Tubbergse dames. Nu de taak om het tegendeel te bewijzen en te laten zien dat de punten in Tubbergen thuis horen.

Na de rust maakt Den Helder het gat kleiner, waarbij er na een stand van 32-32 een ware thriller ontstaat. Beide ploegen geven elkaar weinig ruimte en er moet gewerkt worden voor elke bal. Jolly Jumpers blijft tot 1 minuut voor het eind aan de goeie kant van de score, maar de dames vanuit Den Helder weten met 2 achtereenvolgende scores de stand alsnog in het voordeel om te draaien van de regerend landskampioen. Met een eindstand van 55-58 hebben de dames uit Tubbergen hun huid duur verkocht en kunnen 16 oktober met opgeheven hoofd richting Groningen voor de wedstrijd tegen de Martinisparks.

Na twéé mindere wedstrijden, hebben de roodhemden de knop omgezet tegen Den Helder. Een ontzettende spannende wedstrijd wat nipt wordt verloren. Maar er zijn stappen gemaakt en dit nemen de Tubbergse dames mee naar de volgende wedstrijd. Op zaterdag 16 oktober wordt er om 19.00 uur gespeeld tegen Martini Sparks in Groningen.

Categories: Nieuws