Voor dames 2 stond de 3e wedstrijd op de planning. Na her en der de coach en speelsters op te hebben gepikt, verloopt de rit naar wageningen soepel. Tijdens de warming up is het stil en zijn de speelsters zichtbaar geconcentreerd.

Het begin van de wedstrijd lag het tempo gelijk hoog. Dames 2 wist hier het meest uit te scoren en vaak de aanval van Pluto af te stoppen. De eerste 4 minuten weet pluto alleen te scoren door vrije worpen. De dames uit Tubbergen daar in tegen, komen makkelijk tot scoren door het snelle spel. Schoten vallen en er is sprake van mooi samenspel.
Stand na Q1 11-22

In het 2e kwart wilden de dames uit Tubbergen te snel en te graag. In de verdediging werd er gevochten voor elke bal. Door de full court press was er vaak sprake van een sprongbalsituaties. Deze werden door de scheidsrechters beoordeeld als fouten. Dit riep enige frustratie op. Klagen had geen zin, dus ging dames 2 gestaag door met hun spel.
Ruststand 22-48 (11-26)

In de rust is besloten om de fullcourt press iets minder strak te doen, vanwege de vele fouten die gefloten waren. Hierdoor kon Pluto makkelijk scoren en raakte dames 2 uit het spel. De ballen vielen niet meer zo makkelijk als in het 1e kwart en het vertrouwen werd minder. Ook wist pluto een aantal 3punters uit het niets te schieten. Duidelijkw as, dit kwart moest recht gezet worden in het 4e kwart.
Stand na Q3 40-60 (18-12)

20 punten zijn slechts 10 scores, dus er moest iets gaan gebeuren, voordat Pluto er met de winst vandoor ging. Het spel was nog steeds langzamer dan dat de dames uit Tubbergen wilde. Wel wisten ze veel steals te maken, af en toe werden deze beloond door een score. Het was duidelijk dat het zelfvertrouwen deze wedstrijd niet meer terug ging komen. Dus het werd belangrijk dat het spel werd uitgespeeld en dat er geen gekke dingen moesten gaan gebeuren.
Eindstand 57-70 (17-10)

Het was een wedstrijd met ups en downs, de reden ervan laten we maar in het midden. Wel is duidelijk dat de volgende wedstrijd wederom een uitwedstrijd is. 5 november a.s. speelt dames 2 om 21.00 in Nijverdal.

Dianne bedankt voor de support en Maarten nogmaals bedankt voor het coachen

Categories: Nieuws