Wederom een uitwedstrijd op het programma voor dames 2. Dit maal mochten de dames naar Nijverdal. De hoofden staan er nog niet aan. “Wie verzint het om op vrijdag om 21.00 een wedstrijd te plannen?” is de vraag die in de kleedkamer rond gaat. Iedereen is naar werk/school geweest en zit laag in de energie.

Het begin van de wedstrijd gaat moeizaam. Dames 2 komt op achterstand, krijgt een 3 punter tegen en lopen de longen uit het lijf. Na 5 minuten vonden ze het genoeg geweest. De knop leek om te gaan en een 0-12 run werd genoteerd.
Stand na Q1 15-27

Ondanks de run van het eerste kwart, begon het 2e kwart rommelig. Beide teams wilden er snel van door met de bal. Er werd slordig gespeeld en veel balverlies geleden. Een time-out zou uitkomst moeten bieden. De neuzen stonden weer dezelfde kant op. Beslissingen in de aanval leken de juiste en de verdediging stond ook prima. Weer een run voor de dames uit Tubbergen, ditmaal was het 0-16.
Ruststand 27-46 (12-19)

In de kleedkamer wordt er genoten van de rust en vooral de stilte, zo’n vrijdag is toch niet heel prettig voor dames 2. Het 3e kwart besloot dames 2 te wisselen tussen verdedigings opties. Er hing een ontspannen sfeer en er werd relaxed gespeeld. Als de tegenstander dan zegt “Het is ook gewoon een goed team”, gaf dat natuurlijk ook positieve energie en dat maaktte dat er een voorsprong op het bord te zien was.
Stand na Q3 35-59 (8-13)

24 punten verschil zou opzich genoeg moeten zijn, maar kan ook zo weer ingehaald worden. Niet dat de dames uit Tubbergen daar een boodschap aan hadden, want die gingen gestaag door. Met de laatste energie werden er mooie aanvallen gespeeld. Het leek alsof The Valley Bucketeers de handdoek in de ring had gegooid. Er werd wederom een mooie run neergezet. Na het eindsignaal waren de punten wederom voor dames 2.
Eindstand 46-86 (11-27)

Zaterdag 13 november om 18.45 speelt dames 2 dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd. Zij nemen het dan op tegen Batouwe uit Bemmel.

Categories: Nieuws