Vrijdag 5 november:
Wedstrijd Jolly Jumpers VS Binnenland

Na een lange reis op de vrijdagavond kwamen de meiden uit Tubbergen aan in Barendrecht. Vol energie kwamen de meiden uit de kleedkamer en waren klaargestoomd voor de wedstrijd. Zo begonnen ze sterk en zorgden ze voor een 5 – 10 run in de eerste minuten. Deze stand hielt helaas niet heel langs stand en de meiden van Binnenland raasden er over heen met snelle face breaks en driepunters. Toch sloten de meiden dit kwart af met een paar mooie scores. Dit kwart eindigde dan ook in een 22-16 in het voordeel van Binnenland.

Het tweede kwart begon Binnenland heel sterk te spelen. De scores vielen en de aanvallen en passes van Jolly Jumpers werden onderschept. Ze kon een behoorlijk gat maken tussen de beide teams. Toch liet de meiden uit Tubbergen zich niet zomaar aan de kant zetten. Na een goede time out werd er weer een score opgebouwd door de Tubbergse meiden. De eerste helft eindigde in 41 – 22 in het voordeel van Binnenland.

De beide teams kwamen sterk de kleedkamer uit. Aan beide kanten werd er gescoord en ook vanaf de bank werd er goed aangemoedigd. De verdediging van de meiden van Jolly Jumpers stond netjes en pakten steals. Helaas vielen de scores niet aan de kant van de Tubbergse meiden aan het eind van het derde kwart. De rebounds en tweede kansen waren vaak voor binnenland en scoorden hier dan ook veel uit. Dit resulteerde in de stand van 53 – 33 in het voordeel van Binnenland.

Het laatste kwart van de wedstrijd was aangebroken. De meiden uit Tubbergen zijn zeker niet voor niet helemaal naar Barendrecht gekomen om zomaar over zich heen te laten lopen. De verdediging werd sterker en ook werd er beter gecommuniceerd helaas vielen de scores wederom niet en kwamen er weer een paar driepunters om de oren vliegen. De stand was al zo ver uitgelopen dat de winst er niet meer in zat maar de meiden uit Tubbergen hebben tot aan de laatste secondes hard staan vechten met elkaar. De wedstrijd is geeindigd in 68 – 40 in het voordeel van de meiden van Binnenland

Zondag 7 november
Jolly Jumpers VS Landstede

Na vrijdagavond de winst helaas niet te hebben gepakt in Barendrecht waren de meiden er op gebrand om de punten vandaag in Tubbergen te houden. De meiden hadden enorme energie en begonnen goed aan de wedstrijd. De scores vielen en de meiden hadden een paar mooie aanvallen. Vanaf de bank werd goed aangemoedigd waardoor dit eerste kwart in het voordeel was met 20 – 8 voor Jolly Jumpers.

Het tweede kwart was enorme drama aan de kant van de Tubbergse meiden. De scores vielen niet en Landstede dribbelde zo door de verdediging heen. Ze kwamen zelf zo ver dat het leidde tot eens tand van 22-21. Na een goede omschakeling van de meiden van Jolly jumpers lieten ze zich niet verder het veld uit slaan. Zo werd er aan het eind van dit kwart toch weer een klein gat gemaakt tussen de beide teams. Dit resulteerde in een ruststand van 35 – 27 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Beide teams gingen na de pauze gelijk de wedstrijd in. Beide teams maakten hun scores en steals. Hierdoor liep de stand gelijk op in dit kwart. Toch aan het eind van het kwart kwam Landstede weer met een paar goede scores aan zetten. Er werd goed gejaagd op de meiden van Jolly Jumpers waardoor de scores hier wat minder vielen. Dit lieten ze dan ook niet zomaar gebeuren en hadden snel hun antwoord klaar. Dit kwart eindigde in een 61 – 46.

Het laatste kwart gaf Landstede nog een grote trap na en kwamen heel dichtbij de Tubbergse meiden. Er moest flink aangezet worden door de meiden van Jolly Jumpers. De communicatie werd wat beter en de scores vielen nu ook aan deze kant. De laatste minuten tikten weg en er werden veel fouten gemaakt door de beide teams. De wedstrijd werd vaak stil gelegd en ook werden de time outs genomen. Toch bleven de meiden uit Tubbergen standvast en lieten zich de punten niet uit handen nemen. De wedstrijd eindigde dan ook in 75-66 in het voordeel van de Tubbergse meiden.

Categories: Nieuws