Iedereen keek uit naar deze thuiswedstrijd. Dit was namelijk sinds de start van het seizoen de eerste. Het voelde echter niet als een thuiswedstrijd, want er mocht helaas geen publiek bij zijn. De tegenstander was Batouwe uit Bemmel.

Met 7,5 fitte speelsters stond dames 2 er klaar voor. Daar is in het eerste kwart ook alles mee gezegd. Het was een slap begin. De dames uit Bemmel konden makkelijk tot scoren komen. Na 3 minuten keken de dames uit Tubbergen tegen een 2-7 achterstand aan. Het was mooi geweest, gas d’r op. Ondanks dat Batouwe nog steeds redelijk makkelijk scoren kon, kwamen de dames uit Tubbergen op voorsprong.
Stand na Q1 22-16

De aanval moest zorgvuldiger, de verdediging strakker. Dit was duidelijk voor iedereen en de neuzen stonden de zelfde kant op. Dit was ook te zien in het spel. Er werden veel steals gemaakt, waardoor er veel fastbreaks gespeeld konden worden. Het enige minpunt hieraan was dat er vandaag wel erg veel gemist werd. Wel werd er als team gespeeld en was er vaak iemand die de rebound er wel in gooide.
Ruststand 48-22 (26-6)

Concentreren op de makkelijke ballen en scherp blijven in de defence was afgesproken. Verder hing er een ontspannen sfeertje binnen het team. Vertrouwen werd uitgesproken bij een open layup. En er werd gedaan wat afgesproken. De dames uit Bemmel werkten hard, maar kwamen moeilijk tot scoren.
Stand na Q3 78-29 (30-7)

Daar was de vraag weer, “zullen we voor de 100 gaan?” dat wilde iedereen wel. Dan moest ook het 4e kwart vol energie gespeeld worden. dit werd gedaan. Mooie aanvallen kwamen hier zeker uit voort.
Met alle energie die ze nog hadden wordt er nog even een 14-0 run gezet. Met daarin het 100 punt. Ditmaal gemaakt door Emma Boerigter. De trouwe lezers weten wat dat betekend.. BITTERBALLEN!
Eindstand 108-39 (30-10)

De volgende wedstrijd is een belangrijke voor dames 2. Op 20 november wordt er tegen medekoploper Tonego gespeeld. De wedstrijd wordt om 20.00 gespeeld.

We hopen dat alle speelsters weer fit zijn om 100% te kunnen spelen met de volledige selectie.

Stand bitterballenschuld
Emma 1
Bert 1
Rosanne 2
Marrit 1
Twent 1
Merel 1

Dat wordt smullen als de kantines weer langer open mogen ??

Categories: Nieuws