Wie de wedstrijd verslagen van dames 2 de afgelopen tijd gelezen heeft, weet dat alle wedstrijden nog gewonnen zijn. Afgelopen zaterdag was het tijd voor een belangrijke wedstrijd. Dames 2 en Tonego’65 stonden beiden nog ongeslagen bovenaan. Een speelster nog geblesseerd en twee speelsters afwezig. Trainende leden werd gevraagd of ze mee wilden doen.

Daar stonden de dames, in de uitshirt van dames 1, klaar om de wedstrijd te spelen. Vanaf het eerste moment was het spel spannend. Het speltempo lag heel erg hoog. Het was duidelijk te zien dat beide teams gebrand waren om te winnen. Na het eerste kwart keek dames 2 tegen een minimale achterstand aan, nadat er een achterstand van 5 had weggewerkt. Stand Q1 21-20

Werkend als een team, gingen de dames verder. De tactiek werd een klein beetje aangepast en dit leek enigzins te werken. Het wordt stuivertje wisselen. Voorsprong, achterstand, voorsprong, achterstand. Een ding was duidelijk, beide teams waren aan elkaar gewaagd. Wie aan het langste eind zou trekken, was nog niet helder. De kleedkamers werden opgezocht.
Ruststand 36-33 (15-13)

Het derde kwart begon voor dames 2 fanstastisch. De neuzen stonden dezelfde kant op en alle aanwezigen waren gebrand op een overwinning. Op het veld werd alles gegeven, maar op de bank werd ook de nodige decibels geproduceerd. Hierdoor kregen de dames vertrouwen en wordt er een goede voorsprong opgebouwd.
Stand Q3 55-63 (19-30)

De laatste, alles beslissende, 10 minuten zijn ingegaan. De dames uit Tubbergen straalden vertrouwen uit. Daar waar de dames uit Haaksbergen steeds meer gefrustreerd raakten dat de schoten niet geraakt werden en dat er wederom een steal gemaakt werd. Dit laaste werd vakkundig door dames 2 afgestraft met een fastbreak of een open layup. Met nog een minuut op de klok is het voor de Tubbergse dames allang duidelijk. De speelsters uit Haaksbergen besluiten nog een aantal fouten te maken, maar wanneer de vrijeworpen er dan gewoon ingeschoten worden, was het eigenlijk kansloos. Daar was het langverwachte eindsignaal. Dames 2 is voorlopig de enige (ongeslagen) koploper in de competitie.
Eindstand 71-84 (16-21)

4 december speelt dames 2 om 20.30 tegen The Valley Bucketeers. Hopelijk dan met publiek.

Categories: Nieuws