Afgelopen zaterdag reisden de meiden af naar Den Helder om vervolgens om 19.00 uur daar aan te treden tegen de nummer 1.

De dames van Den Helder schoten scherp aan het begin van de wedstrijd. Gelukkig kwam de Tubbergse formatie snel terug en was de wedstrijd echt begonnen. Beide teams gingen het eerste kwart gelijk op, maar een eindsprintje aan de Den Helderse kant eindigt het kwart daardoor in een 15-9 voorsprong voor de thuisploeg.

Op naar het tweede kwart. Die starten de Roodhemden goed, met een and-one komen de Tubbergse dames terug. Vervolgens werd er een goede stop gemaakt in de defense waardoor de dames weer aan konden vallen. Helaas viel het vanaf dat moment niet meer, waardoor de tegenstander uit kon lopen. Beide teams gingen de kleedkamer in met een stand van 34-22.

Het was nog niet gedaan, de dames moesten bij hunzelf blijven, hun eigen spelletje spelen en vanuit daar in de wedstrijd blijven.

In de tweede helft lukte het de dames niet om het eigen spelletje te spelen en stond de verdediging ook niet goed, waardoor er makkelijke ballen gemaakt werden door Den Helder. Jolly Jumpers bleef vechten maar helaas waren de dames uit Den Helder te sterk. De Jumpers nemen veel leerpunten mee naar de komende trainingen en wedstrijd. De wedstrijd eindigde in een stand van 89-43.

Aanstaande zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 18.30 uur treden de roodhemden aan tegen Martini Sparks uit Groningen. Helaas mag er dan ook nog geen publiek komen dus kijk vooral naar de livestream. Hou de social media in de gaten voor de link.

Categories: Nieuws