Zaterdagavond stond de laatste wedstrijd van 2021 op het programma voor de Jumpers. Thuis werd er gespeeld tegen de dames uit Groningen, om 18.30 uur moest er een winst behaald worden.

De teams begonnen beide goed aan de wedstrijd, het netje werd makkelijk gevonden. Na 5 minuten vonden de Jumpers het goed geweest. Mooie aanvallen werden makkelijk afgerond waardoor de Tubbergse formatie flink uitliep. Ook in de defense stond het goed, in 5 minuten tijd wisten de dames uit Groningen maar 3 punten te scoren. De eindstand van het eerste kwart was dan ook 21-9 in het voordeel van de Jumpers.

Deze energie doorzetten in het tweede kwart was belangrijk, Jumpers kennende is dat een lastige opgave. En dat bleek, een snelle time-out aan de kant van de Jumpers was noodzakelijk. De roodhemden wisten niet wat ze met de nummer 5 van de tegenstander aan moesten. Er werden 3 3-punters achter gemaakt door haar, waardoor de Groningse dames terugkwamen in de wedstrijd. Sterker nog, de uitploeg gaat met een voorsprong de kleedkamer in.

De teams zochten de kleedkamer op met een stand van 30-35. De Jumpers moesten aan de bak in de tweede helft, dat was duidelijk.

Vechten, vechten, vechten, dat is wat de dames uit Tubbergen typeert en dat moest dan ook gebeuren in het derde kwart. En dat deden de roodhemden dan ook, al snel walsten de dames weer over de dames van Martini Sparks heen. Met mooi teamspel waar open kansen gecreëerd en benut werden, bouwden de dames de voorsprong verder uit. En natuurlijk niet te vergeten het debuut van Emma Boerrigter in de Eredivisie, met een and-one gelijk in de eerste minuten kwam ze lekker binnen lopen. Eindstand kwart 3: 62-45.

In het vierde kwart moest de Tubbergse formatie de wedstrijd uitspelen. Als team blijven spelen en de tijd benutten. Hierdoor kwamen er mooie open kansen wat de eindstand van de wedstrijd op 89-66 bracht. Een mooie overwinning om het jaar mee af te sluiten!

De eerst volgende wedstrijd staat gepland op zondag 9 januari. Er word dan gespeeld tegen de Cangeroes uit Utrecht. Om 15.15 uur word er gespeeld in Utrecht, houd onze social media in de gaten voor de livestream.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Categories: Nieuws