Eindelijk weer een wedstrijd voor dames 2. De laatste was toch echt al 2 maand geleden. Even een korte terugblik. 7 wedstrijden gespeeld, 7 gewonnen, konden de dames deze reeks voortzetten? Niet ongeheel belangrijk, dit was ook de eerste thuiswedstrijd waarbij publiek welkom was. Dit was duidelijk te zien, maarliefst 34 mensen waren er naar sportcentrum de Vlaskoel gekomen. Supporters voor Dames 2, maar ook voor tegenstander Twente Buzzards.

De sprongbal werd gewonnen door Jolly Jumpers en de wedstrijd werd geopend met een mooie 3punter. Het was duidelijk dat Jolly Jumpers er vol voor ging. Eigenlijk stond het eerste kwart vooral in het teken van fastbreaks lopen. Mooie acties leverden mooie scores op.
Stand na Q1 23-7.

In het tweede kwart werd nogmaals zichtbaar waar de kwaliteiten liggen van dames 2. Gestaag gingen zij door met het spelen van mooie aanvallen. In de verdediging lieten de dames soms enkele steekjes vallen, waardoor Twente Buzzards makkelijk tot een schotpoging kon komen. Het geluk was dat deze niet allemaal vielen en de rebound was voor dames 2. Snel naar aanvalshelft en de bal naar de ring brengen.
Ruststand 42-18 (19-11)

Wat er in het 3e kwart mis ging is niet helemaal duidelijk. Veel bal verlies en kansen tot scoren werden niet goed afgerond. Het oogde rommelig. Dames 2 zocht naar mogelijkheden om dit op te lossen. Vanaf de bank klinken positieve aanmoedigen en het lukt dames 2 om weer hun eigen spel te gaan spelen.
Stand na Q3 57-33 (15-15)

Kon dames 2 het spel van de eerste helft terug vinden en de winnende reeks voortzetten? Het duurt niet lang voordat ze in de aanval elkaar weer vinden en gestaag verder gaan. In de verdediging stond alles als een huis. Dames 2 blijft gaan en zorgde voor een mooie 12-0 run. Het eindsignaal klonk, er kon weer een winfie gemaakt worden. Nummer 8 voor dit seizoen.
Eindstand 77-40 (20-7)

Dames 2 bedankt alle supporters voor de komst, Twente Buzzards voor de leuke en sportieve wedstrijd. De bitterballen schuld kan uitgebreid worden, want dames 2 had als senioren team de meeste loten verkocht voor de grote clubactie.

Stand bitterballenschuld
Emma 1
Bert 1
Rosanne 2
Marrit 1
Twent 1
Merel 1
Jolly Jumpers 1

Volgende wedstrijd is vrijdag 4 februari om 21.00 en wordt gespeeld tegen Sphinx in Wageningen.

Categories: Nieuws