Zaterdag om 18.00 uur was het zover. Na een korte warming up stond de nummer 3, pluto uit Wageningen, van de ranglijst tegenover dames 2. Zij bevinden zich ongeslagen bovenaan van diezelfde ranglijst. Uit eerdere ontmoetingen is gebleken dat het een snel team kan zijn en dat vanaf het begin er geconcentreerd moet worden gespeeld.

Vanaf moment stond dames 2 aan. Waar de snelheid van pluto gebleven was is onbekend. Maar dat hield dames 2 niet tegen. Strakke defence zorgde ervoor dat er binnen 4 minuten een stand van 10-2 op het scorebord stond. Een 3 punter aan de kant van Pluto bracht hen dichterbij en je kon merken dat Pluto zocht naar aansluitingstreffers. Een time out voor Jolly Jumpers bracht daar een einde aan. De neuzen stonden weer de zelfde kant op en de dames gingen gestaag verder. Snelle 1-2tjes brachren regelmatig een “woow” op de bank van Pluto tot stand.
Stand Q1 28-14

Dames 2 was eruit. Strakke defence houden en misschien was de 100 wel weer mogelijk. Alles geven kon met gemak, want er zaten maarliefst 6 wissels op de bank. Toch leek het erop dat dames 2 er iets meer moeite mee had dan in het 1e kwart. Wel was er meer rust in de aanval. Misschien wel iets te veel rust, want tot scoren komen, lukte niet goed meer. De verdediging daarintegen zat zo goed als dicht. Met moeite kwamen de dames uit Wageningen er doorheen.
Ruststand 45-22 (17-8)

Dat dames 2 van Jolly Jumpers hard kan werken bleek al in eerder gespeelde wedstrijden. Het mooie om te zien in het veld, maar ook bij de wissels op de bank is dat er ruimte is voor feedback. Gaat er even iets niet lekker? Dan wordt dat tegen elkaar gezegd en vervolgens aangepast op het veld. Zo ook te zien was in het derde kwart. Er was afgesproken om te switchen op screens. Dit werd een keer niet gedaan, even elkaar herinneren en in de volgende aanval werd het zorgvuldig goedgemaakt.
Stand Q3 72-31 (27-9)

De ruime voorsprong brengt ontspanning bij Jolly Jumpers met zich mee. Er wordt even rustig met de tegenstander gepraat over de openstaande “bitterballenschuld”, die eindelijk verminderd zou kunnen worden na de wedstrijd. De speelsters van Pluto moesten nog even tegen de achterstand aan kijken. Deze werd nog iets groter, want met de energie die nog over was, kwam er nog een 14-0 run tot stand.
Eindstand 90-38 (18-7)

Speelsters van Pluto bedankt voor de sportieve wedstrijd. Natuurlijk worden de ook de supporters nogmaals bedankt voor het komen.

As zaterdag 19 februari speelt dames 2 om 18.30 tegen The Bally Bucketeers in Sportcentrum De Vlaskoel

Categories: Nieuws