Met 8 speelsters, waarvan 7 fitte, was dames 2 klaar voor de wedstrijd tegen The Valley Bucketeers uit Nijverdal. De wedstrijd werd gespeeld zonder coach. In de kleedkamer werden er afspraken gemaakt hoe dit aangepakt ging worden.

De wedstrijd begon stroef. Dit in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden. In no time stonden de dames te kijken naar een 4-10 achterstand. Het ging toch niet gebeuren dat de kop nu al ging hangen? Gelukkig kwamen daar een paar mooie steals die de spirit bij dames 2 terug bracht. Wederom mooi samenspel en mooie scores!
Eindstand Q1 19-12

Een minimale voorsprong, iets wat de dames niet “gewend” zijn. Even de neuzen de zelfde kant op zetten en het eigen spel weer spelen. Het duurde nog even, maar daar was dames 2 weer zoals in voorgaande wedstrijden te zien was, strijdend voor elke bal. Er was meer rust in de aanval, waardoor de basket steeds vaker gevonden werd.
Ruststand 39-25 (20-13)

Er was een voorsprong, maar deze werd door de gasten vakkundig terug gebracht naar 5. Even een time-out om te vragen waar dames 2 nu eigenlijk mee bezig was, was nodig om The Valley Bucketeers uit deze reeks te halen. Als zij eenmaal op dreef zijn, gaan zij ervoor en dat wilden de dames natuurlijk niet. Met een 8-0 run was daar weer iets meer ademruimte.
Stand Q3 59-47 (20-22)

Het vierde kwart was het dus weer erop of eronder. Laat dames 2 zien waarom ze bovenaan staan? Of gaan ze onderuit in eigen huis? Wanneer er op de bank opgemerkt wordt dat de dames uit Nijverdal weer in een flow raken, nemen zij snel een time out. Even rust in de hoofden en er wordt besloten om met iets meer druk te gaan spelen. Beide teams hebben last van 5 teamfouten. Hierdoor kunnen de dames uit Nijverdal een aantal punten dichterbij komen. Lange aanvallen spelen wordt geadviseerd, op het veld leken ze dit niet te willen. Uiteindelijk kwam alles goed en was er weer tijd voor een winfie.
Eindstand 78-63 (17-16)

De volgende wedstrijd is weer een uitwedstrijd. Deze wordt op 12 maart tegen Batouwe gespeeld.

Categories: Nieuws