Nadat een paar wedstrijden uitgesteld waren, was het afgelopen zaterdag erop of eronder voor dames 2. Tonego zou op bezoek komen. Eerder werd van ze gewonnen. Bij winst zou dames 2, 4 punten Los staan van de nummer 2.

Gespannen koppies bij de warming up, maar vanaf het moment dat de scheidsrechter de bal in de lucht gooit zijn de dames los. Er wordt direct snel gespeeld en een strakke verdediging loont zich. Binnen no time stond er een score van 14 – 4 op het score bord. Tonego besloot van verdediging te switchen, blijkbaar scoorden de dames te makkelijk. Hierdoor kreeg dames 2 het even wat moeilijker en de energie zakte een beetje, waardoor Tonego ook meer tot scoren kwamen.
Stand na Q1 21-13

Het 2e kwart
Voortvarend gingen dames 2 verder. Er hing een positieve sfeer en er werden mooie aanvallen gespeeld. Het publiek genoot ook hoorbaar. Tot halveer wege het 2e kwart.. De dames uit Tubbergen zakten een beetje in en Tonego weet zelfs tot een stand van 29-24 terug te komen in de wedstrijd. Koppen bij elkaar in de time out en gas erop. Er kwam energie vanaf de bank en dit werpte haar vruchten af op het veld. Dit tot enige frustratie aan de kant van Tonego. Beide teams gingen rusten met een stand van 37-28 (16-15)

In het 3e kwart kan altijd vanalles gebeuren. De energie hoeft maar even te zakken en de tegenstander maakt hier dankbaar gebruik van. Gelukkig was dit bij dames 2 niet zo. Vol energie op het veld, maar ook nog steeds op de bank. Het kwart gaat gelijk op, maar de voorsprong kwam dit kwart niet in gevaar.
Stand na Q3 54-42 (17-14)

Het laatste en alles beslissende kwart. Een voorsprong van +12 kan in 2 minuten weg zijn als je niet oppast. De dames uit tubbergen, moesten dan ook gefocust blijven. Nog even strijden met elkaar. Er werd gevochten voor elke bal. Na 5 minuten is de voorsprong +23. Er wordt op het veld hard gewerkt, op de bank was er de ontspanning. Na het eindsignaal was er een terechte uitslag.
Eindstand 72-58 (18-16)

Met het winnen van deze wedstrijd blijft dames 2 ongeslagen en staan ze 4 punten los van de nummer 2. De competitie is nog niet voorbij, maar het kampioenschap is binnen handbereik.

De volgende wedstrijd wordt op 2 april om 20.45 gespeeld in Sportcentrum de Vlaskoel. De tegenstander is Twente Buzzards.

Categories: Nieuws