De Nederlandse Basketbalbond (NBB) heeft sinds februari, de competitie aangepast. Dit heeft te maken met de vele wedstrijden die door Covid helaas niet gespeeld konden worden. Jolly Jumpers eindigde hierdoor in poule B (onderste 4) en gingen strijden voor een plek in de play offs (beste 8). Dit doel werd bereikt en Jolly Jumpers is de winnaar in poule B. Dit betekend dat Jolly Jumpers het op gaat nemen tegen de nummer 3, Startportaal Binnenland.

In de eerste serie van de play offs betekend Best of Three. Dit betekend dat er twéé wedstrijden gepland staan, de derde wedstrijd nog niet, alleen als dit nodig is. Voor Jolly Jumpers de taak om deze wedstrijden binnen te slepen. Na 2 weken géén wedstrijd te hebben gespeeld, zijn de Jumpers wel klaar voor een wedstrijd vol strijd.

Op woensdag 13 april wordt de eerste wedstrijd gespeeld in Barendrecht om 20.30 uur. Eindigt dit in winst voor de Jumpers, dan hebben de Tubbergse dames een voorsprong van 1-0. Op zaterdag 16 april wordt er een thuiswedstrijd gespeeld om 19.00 uur in Sportcentrum De Vlaskoel. Stel er is nog een derde wedstrijd nodig om de winnaar te bepalen, wordt deze gespeeld op 18 april.

Startportaal Binnenland en Jolly Jumpers hebben twéé keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op 2 oktober in Barendrecht konden de Tubbergse dames de eerste helft goed meekomen, maar door een sterk spelend Binnenland in het derde kwart werd er een gat geslagen. Er werd verloren met 89-63. De tweede wedstrijd hadden de Tubbergse dames nog wat goed te maken. Op 4 december werd er gespeeld in Tubbergen. De Jumpers werden te laat wakker, maar komen erg sterk terug. De hele wedstrijd zijn de teams aan elkaar gewaagd, dit eindigt dan ook in een verlenging. Helaas is Binnenland dan de ervaren ploeg en speelt de wedstrijd slim uit. Twéé teams die aan elkaar gewaagd zijn, hard werken en mooi basketbal laten zien. Dit belooft nog wat te worden in deze serie van de play offs..

De Tubbergse dames moeten laten zien waar ze het hele seizoen voor gewerkt hebben. De voorbereidingen zijn in volle gang en de Jolly Jumpers zijn er klaar voor. Hou onze social media in de gaten!

Categories: Nieuws