Afgelopen zaterdag was ook voor dames 2 de competitie start. Na een bekertoernooi, aantal oefenwedstrijden en trainingen leek iedereen er klaar voor. De tegenstander was Virtus uit Werkendam. Onbekende vereniging en tegenstander.

Vorig seizoen kwam dames 2 uit in de 1e klasse en werd ongeslagen kampioen. Dit seizoen komen zij uit in de 2e divisie. Dat het een verschil is in alles werd al snel duidelijk. De tegenstander was met 6 speelsters en kwam zonder coach.
Er werd wellicht makkelijk gedacht. Even gas erop en dan erover heen, want dames 2 was met 9 speelsters in een luxere positie qua wissels.
In het eerste kwart pakte Virtus een voorsprong. De bezoekers zaten boven op de speelsters van dames 2 dat duidelijk moest wennen aan de 2e divisie. De vele turnovers brachten een stand van 11-18 na Q1
Dames 2 leek even overdonderd van het snelle spel en een achterstand. Dit waren de speelsters niet gewend. Toch blijven ze vechten voor elke bal. Halverwege het 2e kwart staat er een gelijkspel op het scorebord. Vanaf dat moment doet Virtus er een tandje bovenop. De speelsters van Jolly Jumpers staan er bij en kijken er naar.
Ruststand 23-33 (12-15)
Na rust was het aan de thuisploeg om te vechten voor de winst in de eerste wedstrijd.
Doordat de schoten mis gingen en het aantal turnovers groot was werd de achterstand vergroot naar 21 punten. De frustratie kwam erbij om de hoek kijken en dat werkte ook niet mee.
Stand na Q3 28-49 (5-16)
Kan het spel nog zo gespeeld worden, dat de voorsprong voor Virtus kleiner wordt? Dames 2 probeert vanalles, maar niks komt goed uit de verf. De speelsters lijken de schouders te laten hangen. Dit terwijl de dames uit Werkendam vrolijk verder gaan met 6 speelsters. Zij leken onvermoeibaar. Respect naar hun (snelle en sportieve) spel en conditie.
Eindstand 40-72 (12-23)
In Tubbergen moet er goed nagedacht worden over hoe dit de volgende wedstrijd voorkomen kan worden. Focus op energie, aanmoedigen en conditie gaat een rol spelen voor de volgende wedstrijd.

Zondag 25 september reizen de dames af naar Utrecht en spelen tegen SBU om 13:00

Categories: Nieuws