Afgelopen zaterdag reisden de dames van Jolly Jumpers af naar Weert om daar om 20.00 uur aan te treden tegen BAL. Na een kort maar krachtige teambespreking waren de dames helemaal klaar voor de wedstrijd.

En dat bleek, de roodhemden begonnen voortvarend. Een mooie sprongbal gewonnen door Anke Rikhof, die de bal vervolgens kon aanleggen voor de eerste 2 punten van de wedstrijd. En dat zette door, de dames speelden fantastisch als team, de defense stond muurvast en de ballen vielen makkelijk door het netje. Dat resulteerde dan ook in een ruime voorsprong na kwart 1, 10-27.

Als je maar 10 punten tegen krijgt in een kwart, dan weet je dat het goed zit met de defense. Maar dan ben je er nog niet, dit moest doorgezet worden door de dames. En dat deden ze voortvarend, veel turnovers aan de kant van Weert wat zorgde voor makkelijke punten aan de kant van de Jumpers, 35 maarliefst!!! Ook in dit kwart wist het jonge team van BAL maar 10 punten te scoren en brachten de roodhemden het verschil naar 27 punten.

Ruststand: 20-47!

De kleedkamer werd goedlachs door de meiden opgezocht, zoveel punten scoren in een eerste helft gebeurt de dames niet vaak, fijn dat deze er dan nu weer tussen zit. Wel werd snel duidelijk dat de wedstrijd nog niet gewonnen was, ja de dames stonden 27 punten voor maar dat zegt niet alles. Een hele goeie start in het derde kwart was noodzakelijk om de wedstrijd in het slot te gooien.

Dat lukte in de eerste paar minuten van het derde kwart niet helemaal, BAL scoorde de eerste 4 punten maar daarna was het ook klaar. De dames herpakten zich en met een mooie lange bal van Iris Zwart op Anke Rikhof kwamen de eerste punten in het derde kwart voor Jolly Jumpers. De roodhemden speelden met plezier, wat de dames geweldig uitstraalden.

Het vierde kwart was zo hier en daar misschien een beetje slordig in de aanval, maar dit werd goed opgepakt door de quards die deze wedstrijd geweldig hebben geleid, complimenten! De eindstand van de wedstrijd, 35-74 voor de Jumpers.

Belangrijke punten in de pocket, op naar volgende week. Dan staat er op zaterdag om 18.30 uur een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Kom allemaal kijken, de support kunnen de dames goed gebruiken!

Foto: Spifo

Categories: Nieuws