Na de wedstrijd in Werkendam, stond afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Trajanum uit Nijmegen op het programma. Ze zouden iets later compleet zijn vanwege auto pech, maar al met al redelijk op tijd begonnen.

Direct was helder dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging snel heen en weer en beide teams zochten de basket. De scores gaan gelijk op. Na 5 minuten beginnen de dames uit Tubbergen de lead te nemen. Met een mooie buzzer beater vanaf de 3puntslijn staat er een kleine voorsprong voor Jolly Jumpers op het scorebord.

Stand na Q1 14-11

Het tweede kwart wordt er hard gewerkt in de defence. De speelsters hebben moeite om het bord te vinden. Een aantal keren gaat de zoemer van de 24 secondenklok af, waardoor de aanval voor Jolly Jumpers weer ingezet kan worden. Afgelopen week is er getraind op een nieuwe aanval. Deze komt beter uit de verf en dat is ook te zien aan de scores.

Ruststand 27-21 (13-7)

Beide teams ervaren een leuke en sportieve wedstrijd met een beetje spanning. Er moet nog steeds hard gewerkt worden voor iedere score. Er werd hard verdedigd en de nodige fouten worden ook gefloten. De dames uit Tubbergen behouden de voorsprong en zijn dit nog niet van plan om uit handen te geven.

Stand na Q3 47-39 (20-18)

Het vierde kwart begint sterk, maar al snel vinden de speelsters van Trajanum dat er iets veranderd moet worden. Ze doen er een tandje bij en Jolly Jumpers kijkt toe hoe de voorsprong steeds kleiner wordt. Met een stand van 58-58 wordt er in de laatste paar seconde nog een poging gedaan door Jolly Jumpers om de wedstrijd te winnen, maar helaas gaat deze poging mis.

Stand na Q4 58-58 (11-19)

Een gelijke stand kan niet, dus 5 minuten verlenging. Jolly Jumpers weet snel een score te maken, waardoor er een minimale voorsprong is. Het geluk is dat Trajanum niet tot scoren komt en de vrijeworpen mist, daar waar Jolly Jumpers er wel 1 in gooit. Daar is Trajanum met een score. Met nog 24 seconden op de klok wordt er door Jolly Jumpers voor gekozen om de bal op de achterlijn in te nemen. Helaas is er snel bal verlies. Trajanum vlucht in een time out om te bespreken hoe ze een score maken. Jolly Jumpers verdedigd tot 1.1 seconden zonder een fout te maken. Alsof het nog niet spannend genoeg was, ligt het lot in handen van een speelster van Trajanum op de vrijeworpen lijn. Tot grote opluchting bij Jolly Jumpers is de eerste mis. Bij de 2e vrijeworpen stuitert de bal een paar keer op de ring om er daarna naast te vallen. Bal vast houden en de winst is dames 2.

Eindstand na verlenging 61-60 (3-2)

Supporters bedankt voor het aanmoedigen! De volgende wedstrijd wordt zaterdag 5 november gespeeld om 17.00 tegen Cangeroes in Utrecht.

Categories: Nieuws