Afgelopen zaterdag reisde dames 2 van Jolly Jumpers af richting Utrecht. BC Cangeroes was de tegenstander van de dames. Zonder enige tegenslag en file stopte de bus om 15.45 op de parkeerplaats bij de sporthal.

Dames 2 begon de wedstrijd gefocust, speelde haar eigen spel en maakte het Cangeroes in de aanval moeilijk, door een sterke verdediging. Hierdoor kwam Cangeroes pas na 4 minuten tot de eerste score. Al snel werd helder dat Cangeroes zich ook niet op de kop liet zitten en knokte zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd.

Stand na Q1 13-15

In het tweede kwart is het stuivertje wisselen. Maar ook Cangeroes geeft even gas, wat de speelsters van Jolly Jumpers niet helemaal aanzagen komen. 3 minuten voor de rust is het 24-24 de twijfel voor een time out is er, maar de speelsters op het veld geven een beetje extra gas en weten met een kleine voorsprong de rust in te gaan.

Ruststand 26-33 (13-18)

Sterk begonnen dames 2 aan het 3e kwart. Daar is ook alles mee gezegd, want al snel moesten ze toekijken hoe Cangeroes de ene score na de andere score maakte. Tel daarbij de 11 teamfouten op en je ziet de dames in een dipje raken. De vraag is of ze er nog uitkomen met elkaar en de neuzen weer dezelfde richting in kunnen krijgen.

Stand na Q3 52-48 (26-15)

Met 6 van de 9 speelsters in foutenlast wordt de spoeling dun om te wisselen. De conditie wordt hierdoor goed getest. Klaarblijkelijk wordt dat genoeg gedaan op de trainingen, want dames 2 blijft vechten tot het eind. Met nog 1 minuut op de klok wordt er nog even een driepunter ingeknald, waardoor alles nog mogelijk is. De wedstrijd duurt net een paar seconden te kort om er een verlenging of winst uit te slepen.

Eindstand 74-71 (22-23)

Dames 2 speelt zaterdag 12 november om 20.30 haar volgende wedstrijd in Hardinxveld-Giessendam.

Categories: Nieuws