Vrijdag 4 november namen de meiden van U16 het op tegen Orca’s uit Urk. Her en der moest vrij gevraagd worden van school en werk, maar 16.15 vertrokken ze richting de polder. Orca’s had nog geen wedstrijd verloren in “eigen huis”. Iedereen wist ook dat winnen van Orca’s altijd lastig is.

Na een goede warming up, was iedereen er klaar voor. Lekker het eigen spel spelen en vechten voor elke bal. Het duurde even totdat de meiden van Jolly Jumpers door hadden hoe ze door de verdediging van Orca’s heen konden komen. Langzaam maar zeker kwam er een voorsprong voor de meiden van Jolly op het score bord.

Stand na Q1 4-11
Aanvallen ging moeizaam, maar door een goede verdediging, kwam orca’s ook moeilijk tot scoren. Samen blijven spelen en de aanval opzetten was de enige optie. Dit was lastig door de verdediging van Orca’s. Zij verdedigden op een manier die de meiden van Jolly nog niet eerder tegen over zich had gehad. Al met al een redelijk kwart waarin de voorsprong verder werd uitgebreid.

Ruststand 14-28 (10-17)

14 punten verschil is niet groot genoeg om al te zeggen we hebben de wint binnen. De meiden krijgen de opdracht om door te gaan met waar ze mee bezig waren. Halverwege hebben de meiden door dat wanneer ze meer passes gebruiken in een aanval, er meer ruimte komt en dus ook makkelijker tot scoren kunnen komen.

Stand na Q3 30-42 (16-14)

Wat er in het laatste kwart mis ging is nog niet helder. De meiden kregen veel fouten tegen, waar de meiden van Orca’s dankbaar gebruik van maakte. De meiden van Jolly Jumpers raakten gefrustreerd en het leek dat ze de kop lieten hangen. Door de frustratie werd er ook veel balverlies geleden. Een fout in de laatste seconde zorgde nog even voor spanning, maar wie snel telde, wist dat een vrije worp raken, niks zou uitmaken.

Eindstand 45-49 (15-7)

Snel een winfie maken, douchen en terug naar Tubbergen. Een bezoekje aan de Mac mocht volgens de speelsters niet ontbreken. Komende week hard trainen om het volgend weekend op te nemen tegen uitsmijters. De wedstrijd wordt om 14.00 gespeeld in Sportcentrum De Vlaskoel.

Categories: Nieuws