Na de zwaarbevochten overwinning tegen Orca’s, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Uitsmijters op het programma. U16 had 8 punten uit 4 wedstrijden en uitsmijters 8 uit 5. De nummer 1 tegen de nummer 2 uit de competitie. Dat gaat een spannende pot worden. De tribune is rijkelijk gevuld. Boven èn beneden is zo goed als vol, zowel supporters van Uitsmijters als voor de meiden van Jolly Jumpers waren in grote getalen aanwezig.

Na een week hard en intensief trainen, leken de meiden van U16 even geschrokken te zijn van de tegenstand. Dit hadden ze dit seizoen nog niet eerder tegen gehad. Eerdere wedstrijden werden redelijk eenvoudig gewonnen, dus dit zou nog wel eens spannend kunnen worden. Een time out lijkt nodig om U16 gefocust te houden. Eindelijk was daar het eigen spel. Veel steals en mooie scores, maakte dat U16 weer aansluiting vond.

Stand Q1 16-18

In het tweede kwart spelen de meiden prachtig samen en lijkt bijna alles te lukken. Een full court press tegen? Ze draaien de hand er niet meer voor om. Dit tot frustratie bij de speelsters van Uitsmijters. Hard werken in de verdediging en in de aanval de tijd nemen om tot scoren te komen. De spelsnelheid is aan beide kanten erg hoog. De meiden van Jolly Jumpers geven nog een keer gas en maken een 11-4 run.

Ruststand 41-33 (25-15)

In de kleedkamer wordt er even stilgestaan bij de mindset. Niet verzwakken en de wedstrijd vooruit kijken. Wat doe je op welke positie en wat doe je als het even niet gaat zoals je zelf wilt. Fanatiek spelen de meiden nog even warm op de andere basket, om het 3e kwart weer sterk te beginnen. De meegekregen opdrachten werden uitgevoerd en iedereen werkte hard voor elkaar. Er werd lekker doorgewisseld, waardoor de energie op het veld hoog bleef en de voorsprong nog verder kon worden uitgebouwd.

Stand Q3 62-44 (21-11)

Met een voorsprong van 18 punten zou je kunnen zeggen dat de wedstrijd wel gespeeld is. Maar uit ervaring gesproken kan dat binnen no time anders zijn. Koppie erbij houden dus! Het spel werd een beetje harder door beide teams, maar de scheidsrechters hadden de wedstrijd prima onder controle. Het was stuivertje wisselen voor wat betreft de scores. Het spel ging weer gelijk op. Met nog 1 minuut te spelen wordt er een laste time out genomen. Iedereen weet dat de winst binnen is en speelt de laatste minuut rustig uit.

Eindstand 79-62 (17-18)

Prachtig samenspel en hard werken heeft ervoor gezorgd dat de winst is binnengesleept. As zaterdag spelen de meiden tegen Twente Buzzards. Twente Buzzards heeft tot nu toe alleen verloren van Uitsmijters, dus her beloofd wederom een spannende pot te worden.

De wedstrijd wordt om 14.00 gespeeld in Sportcentrum De Vlaskoel. Komen jullie ook?

Categories: Nieuws