Voor de speelsters van dames 2 stond er een reis naar Hardinxveld-Giessendam op de planning. Hier wordt gespeeld tegen River Trotters. Voor de lezers die niet weten waar het ligt, tussen Den Bosch en Rotterdam kun je het vinden. Even bijkomen van de reis op de tribune kijkend naar Korbal en daarna snel gameready maken.

Beide tegenstanders kennen elkaar niet. De spelsnelheid ligt direct hoog. Dames 2 wil te graag en krijgt veel turnovers om de oren. Een time out voor de rust moet er verandering in brengen. Er wordt het een en ander veranderd in aanval en defence en Jolly Jumpers lijkt meer grip te krijgen op het spel van River Trotters.

Stand na Q1 15-10

Dat River Trotters is uit een beter jasje gesneden dat is duidelijk. Dames 2 geeft daarin nog niet verloren. Ze blijven basketballen en strijden voor elke bal. Een aantal keren verdedigen ze zo sterk, dat de schotklok bij River Trotters af gaat. Dit tot grote frustratie van de thuisploeg.

Ruststand 39-25 (24-15)

Dames 2 speelt goed en een verschil van 14 is tegen deze tegenstander prima. Vanaf dan komt de frustratie opzetten. Scheidsrechters laten voor het gevoel veel toe en dat werkt tegen in de hoofden van de Tubbergse dames. In de verdediging vallen gaten en de aanval laat de wensen na. Er worden niet veel scores gemaakt en River Trotters weet ruim uit te lopen.

Stand na Q3 60-32 (21-7)

Kop omhoog en stug door blijven gaan. Met nog 10 minuten op de klok en een verschil van 28 is het spel wel zo’n beetje gespeeld. De dames besluiten nog even wat extra druk te geven in de verdediging. Hierdoor kwamen de speelsters van River Trotter moeilijker tot scoren en voor dames 2 kwam er meer ruimte in de aanval.

Eindstand 83-46 (23-14)

De volgende wedstrijd is op 19 november om 20.30 in Sportcentrum De Vlaskoel. Arriba uit Enschede zal de tegenstander zijn.

Categories: Nieuws