Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd voor de Jumpers op het programma. Dit keer tegen de dames uit Barendrecht. De dames waren er klaar voor, het publiek ging ervoor zitten, want een leuke pot werd verwacht.

Wakker leken de roodhemden niet aan het begin van het 1ste kwart. Een aantal makkelijke scores aan de kant van Barendrecht zorgde voor een 6-16 achterstand na 7 minuten spelen. Met een mooie score in de laatste seconde van het eerste kwart zorgden de Jumpers ervoor dat ze terugkwamen tot 6 punten, 10-16.

Met veel meer energie en snelheid moest er gespeeld gaan worden. En dat lukte, Iris zwart die een open lay-up mooi af maakt na een goed gespeelde aanval, die Anke vervolgens kopieerde en hetzelfde deed brachten de dames helemaal terug in de wedstrijd. Een full-court press die af en toe onverwachts werd ingezet zorgde voor 3 open lay-ups achter elkaar wat betekende dat de dames uitliepen tot een voorsprong van maar liefst 9 punten met rust.

Wat nogmaals duidelijk werd in de rust was dat de energie heel belangrijk was, de dames niet mochten inkakken want de dames uit Barendrecht gingen nog een tandje harder. Het 3de kwart is nooit echt het kwart van de Jumpers, maar daar moest verandering in komen.

Helaas voor de Jumpers deden de Barendrechtse dames wat terug, ze kwamen zelfs weer op een voorsprong na 4 minuten spelen. Er moest verandering komen, de Jumpers moesten weer terug in de wedstrijd komen. Pien Nijhuis komt met veel energie het veld in en zorgt voor 5 mooie punten achter elkaar.

Het belooft nog een spannend 4de kwart te worden, met een gelijke stand van 42-42 werd gestart. Jasmijn zorgt voor de eerste 2 punten aan de kant van de Tubbergse formatie. Gevolgd door een score van de goedspelende Kirsten Ebeltjes.

Deze moet in de pocket zijn toch? Helaas konden de roodhemden de winst niet binnenspelen, wist de blauwe brigade uit binnenland een tandje bij de te geven en namen de punten mee naar Barendrechts. Eindstand van de wedstrijd, 62-66.

Volgend weekend heeft het team van Chris Stomp een vrij weekend. In het sinterklaasweekend spelen de roodhemden op 3 december een thuiswedstrijd om 18:30 tegen het team van DenHelder.

Foto’s: Spifo
Categories: Nieuws