Afgelopen zaterdag stond een wedstrijd tegen Twente buzzards voor de meiden van U16 op het programma. De nummer 1 tegen de nummer 2. De verwachting werd een spannende pot ook kijkend naar de uitslagen van andere wedstrijden van Twente Buzzards.

Na afgelopen week weer hard te hebben getraind en een goede warming up, begonnen de dames goed aan de wedstrijd. Er was focus, samenspel en de wil om te winnen. De verdediging stond als een huis en Buzzards had moeite om bij de basket te komen.
Stand na Q1 23-4

Hij lijkt alsof de meiden van U16 denken dat de wedstrijd klaar is naar dit kwart en al van de winst uitgaan. Twee time outs, aan de kant van Jolly Jumpers, moet hier verandering in brengen. Helaas gaat het niet zoals gepland. Buzzards is veller in de rebound en komt makkelijk door de verdediging heen.
Ruststand 37-15 (14-11)

De coaches vroegen zich af waar de meiden mee bezig waren. Het doel dat de meisjes gesteld hadden was de 100 halen. Op deze manier ging dat in ieder geval niet gebeuren. De zeilen werden aan alle kanten bij gezet. De meiden hadden helder dat het anders moest en voerden de nieuwe opdrachten beter uit. Twente Buzzards leek overrompeld en kon geen antwoord vinden.
Stand na Q3 67-16 (30-1)

Het laatste kwart moest net zo gespeeld worden als het 3e kwart. Ijverig gingen de meiden aan de slag. Er wordt lekker doorgewisseld en iedereen weet meerdere keren te scoren. Om de 10p te halen, moest meermaals gerekend worden. 1 score per 10 seconden kwam het op neer. Snelheid moest omhoog. De meiden deden er alles aan, maar kwamen net een paar minuten te kort voor de 100. Desalniettemin is de winst weer een feit.
Eindstand 93-38 (27-22)

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 3 december tegen de Orca’s uit Urk. De wedstrijd begint om 14.30

Categories: Nieuws