Afgelopen zaterdag was de spanning bij de meiden van U16 verneembaar. Bij winst zouden ze ongeslagen kampioen zijn, dus was iedereen erop gebrand om te winnen.

Ruim op tijd stonden de meiden klaar om aan de warming up en de wedstrijd te beginnen. Het begin van het eerste kwart staan de meiden nog volledig onder spanning. Wat wil je ook met alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes op de tribune. Toeters, bellen en ratelaars waren uit de kasten gehaald. Het lukt de meiden niet goed om in het ritme te komen en het eigen spel te komen.
Stand na Q1 16-22
Dat de meiden beter kunnen dan het eerste kwart laten ze het tweede kwart zien. Na elke score gelijk terug in de press. Veel steals worden snel naar voren gepasst en zo mooie open layups gelopen, tot groot gejuich van alle supporters. De meiden zijn eindelijk aan het genieten van het basketbalspel en doen waar ze goed in zijn. Hard werken op het veld!
Ruststand 25-45 (9-23)
Een kleine tegenslag voor rust, maakt dat de meiden een beetje van slag zijn en zoeken naar het ritme van het tweede kwart. De meiden van Twente Buzzards raken wel in een flow en ook daarop krijgen de meiden van Jolly Jumpers weinig grip. Met moeite word er nog gescoord.
Stand na Q3 36-59 (11-14)
De voorsprong is ruim 20 punten. Iedereen weet ook dat het maar 12 scores zijn. Nog tien minuten zetten de meiden alles op alles. Er wordt heel mooi samen gespeeld met elkaar. Acties die genomen worden naar de basket zijn goede opties. De laatste tien minuten duren lang, maar bij het eindsignaal komt de spanning eruit. De meiden van U16 zijn ongelsagen kampioen!!
Eindstand 53-83 (17-24)
Alle speelsters en coaches krijgen een taart met teamfoto, een roos en natuurlijk een medaille. Ook heeft Sterpartner pr8 de teamsponsor van U16 een leuke attentie voor de meiden geregeld.

Iedereen, namens u16 ontzettend bedankt

Categories: Nieuws