Na de winst op Leiden vorig weekend, stond afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen S.B.U. op het programma voor dames 2.
Na een goede warming up gaan de dames voortvarend van start. Er wordt wederom, zoals altijd eigenlijk hard voor elkaar gewerkt. De sfeer is positief naar elkaar en er worden mooie aanvallen gespeeld. Het begin gaat gelijk op, maar al snel weet dames 2 een voorsprong op te bouwen van 9 punten.
Stand na Q1 21-12
In het tweede kwart weten de dames uit Utrecht iets dichterbij te komen. Ballen vallen niet meer die het eerste kwart wel vielen. Daarnaast hebben ze het eventjes moeilijk met de aanval van S.B.U. Door de voorsprong die in het eerste kwart gemaakt is. Weten de dames met een voorsprong de rust in te gaan.
Stand Q2 28-25 (7-13)
Dat de Utrechtse dames in een goede flow zitten is duidelijk. Tel daarbij op dat de speelsters van Jolly Jumpers in een dip zitten en je zult merken dat de voorsprong van +12, naar -14 is gegaan. Al snel hebben de speelsters van dames 2 de flow weer te pakken. Ze werken langzaam maar zeker de achterstand weg.
Stand Q3 49-54 (21-39)
Dan wederom het alles beslissende kwart. Wie weet de wedstrijd te winnen. Het wordt stuivertje wisselen. Met nog 2 minuten op de klok is het 64-64. De spanning is om te snijden. 2 vrijeworpen worden door Jolly Jumpers benut. Met een fout aan de kant van Utrecht, mogen er weer vrijeworpen genomen worden +1. Op dat moment is het 67-64 en vlucht Utrecht in een tactische timeout. Het heeft gewerkt, want ze scoren een 3punter. Nog 40 seconden op de klok. Jolly Jumpers speelt een lange aanval en weet de meest belangrijke score van de wedstrijd te maken. Utrecht probeert na een timeout dezelfde optie te spelen, maar Jolly Jumpers doorziet dit. Een scoringspoging van Utrecht wordt gemist. Nog 4 seconden en de bal is voor Jolly Jumpers. De 2 punten blijven wederom in Tubbergen.
Stand Q4 69-67 (20-13)

Dames 2 speelt zondag 29 januari om 17.00 een uitwedstrijd in Leiden.

 

Categories: Nieuws