Na ruim 2 uur komt de spelersbus van Jolly Jumpers, zonder problemen, aan op de parkeerplaats van de sporthal van BS Leiden. De speelsters zijn gebrand om te winnen en willen het niet zo spannend maken. Vooraf worden afspraken gemaakt en iedereen is er klaar voor.

Eenmaal van start heeft dames 2 al snel 2 snelle scores om de oren. Jolly Jumpers vlucht in een time out. Dit zet alle neuzen in de goede richting en de gemaakte afspraken worden nagekomen. Al snel is daar de voorsprong voor de Tubbergse formatie.
Stand na Q1 18-25
In het tweede kwart gaat nog even het gas erop bij Jolly Jumpers. Nu vlucht BS Leiden in een time out om de dames uit Tubbergen te stoppen. Helaas werkt dit niet en dames 2 gaat gestaag door. De sfeer in het team is positief en iedereen werkt voor elkaar. Dit maakt ook dat de aanvallen lekker lopen en de speelsters van Leiden even geen raad meer weten.
Ruststand 30-49 (12-24)
Na de rust blijkt dat de gretigheid bij de dames uit Tubbergen afzwakt en bij BS Leiden juist aanwezig is. Het geluk voor Jolly Jumpers is daarbij wel dat er snel 5 teamfouten aan de kant van Leiden zijn. Hier maken de dames van Jolly Jumpers dan ook goed gebruik van.
Stand na Q3 57-71 (27-22)
De voorsprong is iets kleiner geworden, maar alsnog ruime marge voor de dames uit Tubbergen. Met nog 7 minuten op de klok wordt er geprobeerd om met de tijd te spelen. Lange aanvallen spelen en in de laatste seconden van de  aanval scoren. Dit scoren blijft echter een tijdje achterwegen. Het voordeel is wel dat ook Leiden moeite heeft met scoren in de laatste minuten. Leiden probeerde nog stop de klok te spelen en daardoor te scoren, maar dit mocht helaas niet baten. Een niet zo’n best laatste kwart, maar de winst ging mee naar Tubbergen.
Eindstand 74-78 (17-7)
Met een korte stop bij de gele M, kwamen de speelsters ook zonder slag of stoot rond 22.30 Tubbergen weer binnen. Komende week hard aan de bak voor de volgende wedstrijd die op het programma staat.

De speelsters van Virtus uit Werkendam komen as zaterdag weer op bezoek. Kan dames 2 haar winningstreak doorzetten? Wees welkom om 20.30 in Sportcentrum De Vlaskoel.

Categories: Nieuws