Na 4 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, was het afgelopen weekend weer tijd om de wedstrijd tenues aan te doen voor dames 2. Half 8 was het zover, de dames namen het op tegen BC Cangeroes.

Het was te merken dat er een aantal weken geen wedstrijd was gespeeld. De dames moesten duidelijk inkomen. Na 3 minuten wordt er al gekeken naar een 0-10 achterstand. Tijd voor de dames van Jolly Jumpers om de touwtjes een beetje aan te trekken.
Stand na Q1 14-16

De dames hebben nu al laten zien dat het van een achterstand terug kunnen komen. Tijd om de scores door te zetten en een voorsprong uit te bouwen. Het vooraf gestelde doel was +25 punten bij de rust. Er wordt gevraagd en de dames werken er hard voor. Met de “special” en nog 9 seconden op de klok, lukt het de dames om het doel te behalen.
Stand na Q2 26-25 (12-9)

Laten we het erop houden dat de 1e helft slechts een warming up was. Vanaf het 3e kwart beginnen de dames dan eindelijk hun eigen spel te spelen. De aanvallen die gespeeld worden, lopen beter en er wordt goed gecommuniceerd in de verdediging. BC Cangeroes kan het spel van Jolly Jumpers niet stoppen en weten pas na 5 minuten weer te scoren.
Stand na Q3 47-33 (21-9)

Zoals al vaker gezegd, de wedsteijd is pas afgelopen als de tijd om is. Strijden tot het eind en niet opgeven. Op het veld en op de bank hangt een goede teamsfeer. Dit is terug te zien op het veld. Mooie aanvallen worden gespeeld en in de verdediging wordt nog steeds hard gewerkt. Wanneer de tijd om is, staat er dan ook een verdiende overwinning voor dames 2 op het scorebord.
Eindstand 66-50 (19-17)

De volgende wedstrijd van dames 2 is zaterdag om 17.00 in Hardinxveld-Giessendam. Er is een livestream beschikbaar gesteld door de tegenstander. Kijk daarvoor op Rivertrotters.nl

Categories: Nieuws