In 2022 waren nl de special olympics in Twente, en daarin bleek dat er wel erg veel basketbaltoppers in Tubbergen en omstreken wonen! Basketbalvereniging Jolly Jumpers heeft daarom in 2022 besloten om een G tak op te richten. Dit is ondertussen uitgegroeid naar maar liefst 11 leden, die elke maandag samen trainen met een enthousiaste coach!

Trainen is natuurlijk al super leuk, maar wat is er mooier om eens een potje te basketballen tegen andere teams uit de regio? Daarom is de organisatie er weer in geslaagd om een leuk toernooi neer te zetten. Maar liefst 10 teams, waaronder 2 teams van Peatminders, 5 teams van VSO de Brug, 1 team van Only Friends en natuurlijk 2 teams van de Jolly Jumpers waren aanwezig in sportcentrum de Vlaskoel.

Wat een enthousiasme en sportiviteit was er in de sporthal! Er werd hard geklapt en gejuichd bij elke keer dat er gescoord werd, en dat was vaak!!! Het publiek kreeg mooie wedstrijden te zien, waarin plezier zeker voorop stond.

Aan het einde van de dag kwam burgemeester Anko Postma alle deelnemers en hun coaches een medaille uitreiken. Voor elke deelnemer had hij wel tijd voor een praatje, voordat de medaille omgehangen kon worden. Only Friends ging er met de felbegeerde wisselbeker vandoor. DJ Roy, die de hele dag prachtige muziek had gedraaid, zette nog 1 keer de polonaise in, en daarna kon iedereen moe, maar zeer voldaan naar huis.