Komende periode (vanaf 13-10)

Op dinsdag 13 oktober was er slecht nieuws voor de sport in Nederland. Dit geldt ook voor ons als vereniging. We vinden de gezondheid van iedereen erg belangrijk, dus wij gaan de richtlijnen van het RIVM natuurlijk nastreven. Deze richtlijnen gelden tot nu toe voor 4 weken, na 2 weken evaluatie.

Vanuit Jolly Jumpers willen wij de nieuwe richtlijnen even toe lichten voor ons als vereniging:

  • Voor kinderen tot 18 jaar. Sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan.
  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat wij als vereniging hierin de beslissing gaan maken om de komende 4 weken NIET te gaan trainen (na 2 weken evaluatie). Bij een teamsport zoals basketbal is er teveel contact en moeilijk om de regels na te streven. De gezondheid van iedereen is momenteel belangrijker.
  • Is het team onder de 18 jaar WEL van plan om door te gaan met trainen? Wordt dit altijd overlegd met het team, trainers, ouders en verzorgers van de spelers. 
  • Wij als vereniging willen graag korte lijntjes hierin houden. Elke trainer communiceert aan zijn/haar contactpersoon wat de beslissing wordt.
  • De kleedkamers, douches en openbare ruimtes mogen NIET gebruikt worden.

Hou je aan de richtlijnen van het RIVM en gebruik je gezonde verstand!

Basisregels. Volg de looproutes, houd afstand, was handen bij binnenkomst, schud geen handen, hoest in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

Gezondheidsklachten en besmettingen. Blijf thuis als je besmet bent met het coronavirus, door de GGD gevraagd bent in quarantaine te gaan of (lichte) gezondheidsklachten hebt (of als een huisgenoot deze heeft): neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

Handhaving. Volg de aanwijzingen van coaches, teammanagers, de beheerders van de sporthal, het kantinepersoneel of het bestuur op. Ga niet met elkaar in discussie hierover. Het bestuur zal personen / teams (inclusief eigen leden) die zich moedwillig niet houden aan deze regels de toegang tot de sporthal te ontzeggen.

Meer details vind je in de volgende documenten:

NBB Covid protocol