Basisregels. Volg de looproutes, houd afstand, was handen bij binnenkomst, schud geen handen, hoest in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

Gezondheidsklachten en besmettingen. Blijf thuis als je besmet bent met het coronavirus, door de GGD gevraagd bent in quarantaine te gaan of (lichte) gezondheidsklachten hebt (of als een huisgenoot deze heeft): neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

Toeschouwers. Hou ten aller tijde in het sportcentrum de 1,5 meter afstand. In de sporthal zijn er 5 tribunes (3 beneden en 2 boven) en er is plek in de sportkantine. De 5 tribunes zijn verdeeld over 3 velden. Alle toeschouwers moeten verplicht op de tribune zitten. Volg hierbij de instructies die aanwezig zijn van het sportcentrum. Er mogen maximaal 100 toeschouwers tegelijk in de sporthal aanwezig zijn.

Niet schreeuwen, zingen of luid aanmoedigen!

Kleedkamers. Omkleden is mogelijk, max 1 team per kleedkamer (maar kom bij voorkeur toch al in je sportkleding). Houd afstand in de kleedkamer. Douchen is ook mogelijk.

Overgang tussen wedstrijden. Volg hierop de aanwijzingen van het sportcentrum/ club in de sporthal.

Tijdens de wedstrijd volgen de spelers het NBB protocol (zie hieronder)

Handhaving. Volg de aanwijzingen van coaches, teammanagers, de beheerders van de sporthal, het kantinepersoneel of het bestuur op. Ga niet met elkaar in discussie hierover. Het bestuur zal personen / teams (inclusief eigen leden) die zich moedwillig niet houden aan deze regels de toegang tot de sporthal te ontzeggen.

Meer details vind je in de volgende documenten:

NBB Covid protocol