Zaterdagavond speelden de dames van Jolly Jumpers tegen Lekdetec uit Bemmel. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden want thuis werd er verloren met 7 punten.

Beide teams beginnen erg slordig aan de wedstrijd. De thuisploeg weet echter beter het netje te vinden wat resulteert in een 7-0 achterstand. De dames uit Tubbergen blijven wat slordig spelen, maar werken hard in de verdediging. In de aanval zijn beide teams zoekende, dit zie je terug in de stand. Het resulteert in een 27-26 ruststand.

Beide teams zoeken de kleedkamers op, daar zal vast het een en ander vertelt worden over het slordige spel. Verder kunnen er ook positieve punten benoemd worden, want 1 punt achter staan met rust betekent dat alles nog mogelijk is.

Dan de tweede helft, dat belooft nog een spannend spektakel te worden. Het begon gelijk met een 3-punter aan de kant van de Bemmelse formatie, gevolgd door een aantal vrije worpen waardoor ze een klein gaatje maakten. Dit lieten de Jumpers natuurlijk niet zomaar gebeuren en wisten de ballen ook in het netje te gooien, beide teams gaan gelijk op tijdens deze fase van de wedstrijd.

En toen het laatste en beslissende kwart, met een stand van 47-37 stonden beide teams aan de start. Lukt het de Jumpers om nog weer terug te komen in de wedstrijd? Het antwoord is ja, de dames komen terug tot 4 punten door een goede full court press die neer werd gezet. Met nog 30 seconden te spelen gaven de dames alles, alleen was dit niet genoeg om de punten mee naar Tubbergen te nemen. De wedstrijd eindigt met een stand van 61-53 in het voordeel van de dames uit Bemmel.

Aanstaande donderdag staat er een bekerwedstrijd op het programma tegen het promotiedivisie team: Cangeroes Utrecht Dames 2. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 21.00 uur in Utrecht. Hopelijk is hierbij een livestream aanwezig en kunnen jullie de roodhemden vanuit huis aanmoedigen!

Categories: Nieuws