Na 8 verlieswedstrijden op rij snakte U20 naar een overwinning. Vorig weekend kwam die er niet tegen Utrecht Cangeroes. Toen werd met 72-54 verloren. Afgelopen zaterdag tegen Grasshoppers werd er wel gewonnen. Eindelijk. Een sterke pot van de U20-dames zorgde voor een 89-66 overwinning.

In één wedstrijd 89 punten scoren… Dat zegt veel over de wedstrijd. Aanvallend was er lef. In één tegen één situaties werd de confrontatie aangegaan. Er werd gecreëerd. Dit zorgde voor overtalsituaties. Kansen ontstonden. Er was synergie in het team. Vloeiend samenspel. Spelen met elkaar. Spelen voor elkaar. Dat in combinatie met een solide verdediging zorgde voor een sterke wedstrijd en een duidelijke welverdiende winst.

U20 had 8 speelsters ter beschikking. Mede daarom werd het belang van klaar zijn om te spelen voorafgaand aan de wedstrijd nog eens extra benadrukt. De dames bleken klaar voor de strijd. Ze startten sterk en stonden na 2 minuten met 5-2 voor. Grasshoppers toonde veerkracht en bleef in de buurt van Jolly Jumpers. Het eerste kwart werd afgesloten met 17-13.

In het tweede kwart van een 23-13 voorsprong naar een 30-31 achterstand. Ondanks de goede start bleek maar weer: “It ain’t over till the fat lady sings the blues”. Dat is wat dan meestal gezegd wordt. Mij is onbekend in hoeverre Rosaly Assink goed kan zingen, maar met 6 punten in 37 seconden liet zij Grasshoppers in korte tijd absoluut een toontje lager zingen. Grasshoppers vluchtte terecht in een timeout. Een dreigende foutenlast en de intensieve manier van spelen zorgden voor frequent wisselen aan Tubbergse zijde. Het tweede kwart werd afgesloten met een nipte voorsprong: 39-37.

In het derde kwart breidde Jolly Jumpers haar voorsprong geleidelijk aan uit. Het kwart werd afgesloten met een 65-55 voorsprong. De wedstrijd werd uiteindelijk met 89-66 gewonnen. Teddy Koopman speelde een dijk van een wedstrijd. Een overduidelijke double-double met 15 punten en talloze rebounds waarvan vele aanvallend. Na een gemist schot via een aanvallende rebound je eigen team nog een kans te geven om te scoren… Dat is wat Teddy deed. Heel vaak. Plus: nog veel meer. Hustle Play. Hard werken. Zorgen dat je team profiteert van jouw inzet.

Teddy was zeker niet de enige die liet zien te willen winnen. Speelsters op de bank waren actief en positief. Plays werden gelopen. Screens werden gezet. Verdedigend werd er gestreden. Vijf speelsters met meer dan tien punten. Daarmee lieten meerdere dames aanvallende dreiging zien. Iets wat in afgelopen wedstrijden geregeld ontbrak.

Vanuit deze overwinning gaan we door naar de volgende. Komende zaterdag thuis tegen Apollo Amsterdam. Wat is hierin het doel? Winnen? Mike Kryzewski stelt: “Our goal is not to win. It’s to play together and play hard. Then, winning takes care of itself.” Dat lijkt mij een prima mindset voor komende zaterdag.

Categories: Nieuws