Dames 2 heeft haar kampioenschap binnen handbereik. Er dient nog slechts 1 wedstrijd gewonnen te worden voordat het zich kampioen mag noemen.

Afgelopen zaterdag was de A50 open, dus zouden de dames ruim optijd aanwezig zijn. Echter bleken de shirts nog in Tubbergen te staan. Gelukkig was daar Dianne (moeder Merel en Jade) die tegemoed kwam rijden met de shirts. Wat moet dames 2 toch zonder haar beginnen.

Goed, dames 2 stond optijd op het veld, een korte warming up maaktte dat er sprake was van een slordig begin. De ballen vielen niet en het spel was te gehaast. Eerlijk gezegd was iedereen verbaasd, want normaliter is de start altijd sterk en wordt de voorsprong alvast gecreëerd. Bemmel bleef echter steeds weer de aansluiting vinden.
Stand Q1 11-17

Ook in het 2e kwart bleef het rommelig. Schoten vallen niet en door het fullcourt oppakken in de defence, gaat het spel in snelheid snel heen en weer. Er moet in de 2e helft iets veranderen om de wedstrijd ontspannen te kunnen uitspelen. De dames zijn vastberaden om de punten weer mee te nemen naar Tubbergen.
Ruststand 31-43 (20-26)

Zonder even een balletje te schieten in de rust beginnen de dames het 3e kwart. Er is weer sprake van de 100 halen. De neuzen staan dezelfde kant in en daar zijn de dames uit Tubbergen weer. Een strakke defence, wekt de frustraties op aan de kant van Bemmel. Aan de kant van Jolly Jumpers is de ontspanning er weer. De schoten en acties worden met scores beloond.
Stand Q3 40-62 (9-19)

In het vierde kwart zijn de dames helemaal los. Ze strijden voor elke bal en werken hard voor elkaar. Er wordt snel doorgewisseld en er lijkt nog energie genoeg te zijn. Daar waar bij bemmel de frustratie steeds groter wordt, wordt het plezier bij de dames uit Tubbergen alleen maar groter.
Eindstand 50-93 (10-31)

Doordat deze wedstrijd gewonnen is, zijn er nog 3 wedstrijden te spelen. Hiervan moet er minimaal 1 gewonnen worden. 14 mei om 18.45 speelt dames 2 haar kampioenswedstrijd!! De tegenstander is The Valley Bucketeers uit Nijverdal.

Komt u de speelsters aanmoedigen?

Categories: Nieuws