Na de sterke winst tegen Zwolle speelde Jolly Jumpers U20 op woensdag 4 mei tegen Binnenland. Gezien de ranglijst waren de dames uit Tubbergen underdog: Binnenland staat op een knappe 4e plek, terwijl Jolly Jumpers de 10e plaats bezet. Jolly Jumpers U20 speelde sterk en verraste: het versloeg Binnenland met 73-65.

Om 20.00 uur werd in Sportcentrum de Vlaskoel stilte gehouden vanwege de Nationale Dodenherdenking. Om 20.30 uur begon voor Jolly Jumpers U20 de 22e wedstrijd van dit seizoen in de eredivisie. Jasmijn de Ceuninck Van Capelle, Laure Heidkamp, Anna Korte, Emma Oude Vrielink en Teddy Koopman begonnen in de basis. Binnenland startte overtuigend en liep uit naar een 1-6 voorsprong. Ondanks dat de Tubbergenaren in dit eerste kwart veel punten lieten liggen op de vrije worplijn bleven ze aanvallend voldoende andere kansen creëeren. Ze kwamen langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Het eerste kwart werd afgesloten met een 17-17 stand.

Ook in het tweede kwart ging de strijd gelijk op. Foutenlast aan Tubbergse zijde zorgde ervoor dat een aantal goedspelende dames toch snel gewisseld moest worden. Desondanks bleef het team redelijk verzorgd spelen. Er werd aanvallend gezocht naar de beste optie en die werd geregeld gevonden. De dames gingen met een 35-31 voorsprong “aan de thee”.

Net als in de vorige wedstrijd tegen Zwolle speelde Jolly Jumpers een sterk derde kwart. Het nam de eerste score van de tweede helft voor haar rekening. Via 40-35 werd de voorsprong uitgebouwd naar 47-35: de grootste voorsprong in de wedstrijd tot dat moment. Ook in deze fase werden redelijk wat vrije worpen gemist waardoor de voorsprong niet verder werd uitgebouwd. Aylin Seker kwam sterk en zelfverzekerd van de bank. Met haar loepzuivere driepunter werd het derde kwart afgesloten met 54-40. Het scorebord liet een stand zien die door het merendeel van het publiek waarschijnlijk niet voorspeld zou zijn.

Het werd een spannend vierde kwart maar Jolly Jumpers hield haar hoofd koel. Terwijl de voorsprong aan het begin van het kwart constant rond 9 punten verschil was kwam Binnenland met nog 3,5 minuut terug tot op 4 punten achterstand. Toen toonde Jolly Jumpers zich uiterst veerkrachtig. Jasmijn de Ceuninck Van Capelle scoorde een aantal keren overtuigend. Teddy Koopman pakte 3 aanvallende rebounds in 1 aanval. Met een 69-65 voorsprong pakte Emma Oude Vrielink na een gemiste vrije worp een aanvallende rebound. De bal legde ze er meteen in. Misschien wel het belangrijkste moment in de wedstrijd… Het moment zorgde ervoor dat Binnenland niet meer terug kon komen tot 2 of 1 punt verschil. Binnenland was gezien. De ploeg vluchtte nog in een time-out maar het werd niet meer gevaarlijk… Een knappe 73-65 winst voor Jolly Jumpers U20.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Hoofdcoach Anna Steggink haar speelsters meegegeven om vooral “met focus te spelen en om alles met overtuiging te doen.” Binnenland stond een redelijk groot gedeelte van de wedstrijd in een zone. Hoe ging Jolly Jumpers hiermee om? Anna Steggink: “We hebben een goede zone-aanval. Soms waren we hierin wat zoekende. Ik heb de speelsters meegegeven dat we met meer snelheid moesten gaan spelen. Zodra we de rebound hadden liepen we veel fastbreaks. Die konden ze niet stoppen.” Mede hierdoor boekte Jolly Jumpers een knappe overwinning op de gasten uit Barendrecht. Is er verder nog een verlaring voor de winst? “Ik denk dat we de controle over de hele wedstrijd hadden. We hebben het nog spannend laten worden, maar we hadden meer werklust. We hebben op ons eigen tempo gespeeld en gingen niet mee in hun spel.” Aldus de jonge en ambitieuze coach uit het Tubbergse.

Twee overwinningen op rij voor U20 Jolly Jumpers. Komende zaterdag wordt afgereisd naar het zuiden des lands. Er wordt gespeeld tegen Basketbal Academie Lumburg. Een ploeg die 22 punten verzameld heeft in 21 wedstrijden. BAL staat daarmee op de 6e plaats. In theorie is het daarmee deze wedstrijd de favoriet: Jolly Jumpers blijft staan op de 10e plaats blijft. Zijn er kansen? Zeer zeker. Als het team vast blijft houden aan het doel van afgelopen wedstrijd om gedurende de hele wedstrijd met volledige focus en volle overtuiging te spelen dan laat de ploeg uit Overijssel zien tot veel in staat te zijn. Heel veel… Zaterdag 40 minuten lang dus spelen met focus en overtuiging… Dan kan het dit weekend een leuke wedstrijd worden in Weert.

Categories: Nieuws