Afgelopen zaterdag stond de topper tussen de nummer 1 en de nummer 2 op papier. Dames 2 heeft vorige week natuurlijk al een feestje gevierd, maar met winst op Tonego, was het eigenlijk pas officieel. Dat mocht de pret niet drukken natuurlijk, dus stonden de dames er klaar voor. Dit zou een wedstrijd worden, waarbij er niet alleen fastbreaks werden gelopen. Er zou vooral gebruik moeten worden gemaakt van ieder haar kwaliteiten en het spelen van de aanval en niks weggeven in de verdediging.

Dat het een wedstrijd werd, werd ook gelijk duidelijk. Al snel nam tonego de leiding en keken de dames uit Tubbergen tegen een 8-2 achterstand aan. Kleine paniek ontstond, dit kenden de dames niet. Het zou toch niet gebeuren dat ze juist deze wedstrijd gaan verliezen? Beetje bij beetje kwam dames 2 dichterbij.

Stand na Q1 19-13

Duidelijk was dat er een tandje bij moest. De nieuwe aanval werd nog eens uitgetekend. Eenmaal op het veld kwam de uitvoering om de hoek kijken. Deze ging een aantal keren goed en de dames kregen weer vertrouwen. Halverwege stond er een score van 25-25 op het bord. In de verdediging werd er een boxin one gespeeld op de meest scorende speler van dat moment. Het was duidelijk dat Tonego haar nodig had in de aanval. Er werden veel steals gemaakt en beloond met een score.

Ruststand 29-36 (10-23)

Er werd van beide kanten fysiek gespeeld. De verdediging stond redelijk en de aanval kwam ook redelijk goed tot uiting. Het vertrouwen was weer terug en er was een mooie marge ontstaan om ontspannen te kunnen basketballen. Dit bracht gelijk mooie aanvallen tot uiting.

Stand Q3 42-60 (13-24)

Het is al eerder gezegd in de verslagen. Nu moest er focus gehouden worden en niet verslappen. Er werd misschien een beetje te ontspannen gespeeld. Er werd aan de scheidsrechters gevraagd om nog een fout te fluiten voor Emma, want dat zou betekenen dat er weer een schaal bitterballen te verdienen was. Helaas gaven de scheidsrechters hier geen gehoor aan. Dit mocht de pret niet drukken, want ondanks een ontspannen 4e kwart, werd de voorsprong niet meer weggegeven.

Eindatans 56-69 (14-9)

De dames zijn nu officieel (en nog steeds ongeslagen) kampioen. Volgend seizoen staat de 2e divisie op de planning. Eens kijken hoe zij het als promovendus gaan doen. Voordat het zover is spelen de dames zaterdag 28 mei de laatste wedsteijd van het seizoen. Pluto uit Wageningen is de tegenstander. Start wedstrijd is om 18.45

Categories: Nieuws