De eerste wedstrijd in de competitie werd gespeeld tegen de Kikkers uit Borne. De speelsters herkenden de speelsters van vorig seizoen uit de U14 competitie. Toen 2x een overwinning geboekt tegen hen.

De opdracht die de speelsters van Jolly meekregen is de aanval doorspelen en gelijk een full court verdediging spelen. De dames uit Borne leken verrast. Een was ook gelijk een kwaliteitsverschil te zien. De dames uit Tubbergen genoten vol op. Score naar score werd gemaakt.

De eerste helft wist het thuisteam al tot 60 punten te komen en in de tweede helft werd de 100 bereikt door goed samenspel en het uitvoeren van opdrachten die zij meekregen van de coaches. De speelsters van Kikkers hadden helaas weinig in te brengen, maar bleven op hun beurt proberen te scoren.

Eindstand 111-13

Een dag later speelden zij in Enschede een oefenwedstrijd tegen landelijk Vu16 Jugglers.

Vorig jaar werd er ook gespeeld tegen Jugglers in de voorbereiding en de eindstand was nagenoeg gelijk als een jaar eerder!

In de oefenwedstrijd werd er enorm sterk verdedigd waardoor Jugglers moeite had met de opbouw van hun aanval.

Aanvallend gezien zijn er stappen te maken voor het eerstejaars U16 team, maar alle vertrouwen dat dat goed komt!

U16 speelt 24 september haar volgende competitie wedstrijd. Er wordt om 14.45 gespeeld tegen ZAC uit Zwolle.

Categories: Nieuws