Afgelopen zaterdagavond 24 september stond na een goede, soms pittige voorbereiding de eerste competitiewedstrijd op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen de Martini Sparks uit Groningen. Altijd een lastige ploeg om tegen te spelen, dus het beloofde een leuke wedstrijd te worden.

Na een goede pre-game talk kwam daar dan de eerste sprongbal van het seizoen, deze werd gewonnen door Anke Rikhof. De Tubbergse formatie begon voortvarend aan de wedstrijd, met een 9-0 run. Een goed begin is het halve werk wordt vaak gezegd. Maar Groningen werd wakker geschut en begonnen ook te scoren. Dit resulteerde in een 5 punten voorsprong na het eerste kwart.

Het tweede kwart startte met een score aan de kant van Groningen. Verder liep het de eerste minuten gelijk op, beide teams waren zo hier en daar wat gehaast waardoor er veel turn-overs vielen. Gelukkig kwam de rust in het spel op tijd en liepen de dames wat verder uit. Goede aanvallen die uitgespeeld werden leidden tot mooie en makkelijke scores.

Beide teams zochten de kleedkamer op bij een stand van 30-18 in het voordeel van de Jumpers. Een goede uitgangspositie voor de roodhemden, maar gewonnen hadden ze nog niet. Groningen is een team wat vecht tot het bittere eind dus een goede start in de tweede helft was belangrijk. Helaas voor de Jumpers was die start er niet. Groningen deed waar ze goed in zijn, vechten. Al heel snel kwam de uitploeg steeds dichterbij, zelfs nog terug tot 2 punten. Een time-out van coach Chris Stomp was dan ook meer dan noodzakelijk. Terug naar de basis en laten zien wie de Jumpers zijn. De Tubbergse dames pakten dit goed op en dat was te zien op het scorebord. Het vierde kwart gingen de meiden in met een voorsprong van 12 punten.

Pien Nijhuis opende het kwart met een mooie drive naar de basket, waarna er gelijk een time-out aan de kant van Groningen volgde. De roodhemden gingen door waar ze mee bezig waren, de basket aanvallen en open schoten vinden. Miste je een bal? Dan had Anke Rikhof de rebound wel. Met zo’n 20 rebounds en 6 punten werd Anke dan ook meer dan terecht uitgeroepen tot women of the match.

De wedstrijd eindigde in een stand van 69-40 winst voor Jolly Jumpers. Een goede start van de competitie waarin de Jumpers leuke dingen hebben laten zien.

Volgend weekend staat er een uitwedstrijd tegen op het programma. Er wordt dan om 20.15 uur gespeeld tegen Startportaal Binnenland. Als er een livestream is, wordt dat vermeld op de social media van Jolly Jumpers Tubbergen.

Categories: Nieuws