Afgelopen zaterdag stond de tweede competitie wedstrijd voor VU16 op de planning. Met een goede voorbereiding in het Topsportcentrum Landstede.

De eerste wedstrijd werd ruim gewonnen. Het was nog onduidelijk of ZAC wel een weerstand kon bieden. De dames verdedigden sterk over het hele veld. Dit pakte goed uit en resulteerde al snel in een ruime voorsprong. Stand na Q1 2-24

Het tweede kwart lag het energieniveau stukken lager waardoor er minder werd gescoord. Een time out met nieuwe opdrachten bracht U16 weer een beetje in beweging, maar de energie bleef laag. Ruststand 4-35 (2-11)

De speelsters zijn hierop aangesproken in de kleedkamer en gevraagd wat zij wilden. “hard werken en de 100 weer halen”. Werk aan de winkel. Het een en ander werd uitgetekend en de speelsters begonnen weer vol energie aan het 3e kwart. Er werd zeker hard gewerkt en dat resultaat was te zien op het score bord. Stand na Q3 4-58 (0-23)

Net over de helft van de 100, hard blijven werken dus. Snelle omschakeling en als team op het veld staan. Voor het doorstromende U14 team dat is samengegaan met speelsters van oud-U16 gaat dit best goed

De 100 wordt niet gehaald, maar met een ruime overwinning keren de speelsters huiswaarts.

Eindstand 8-82 (4-24)

In de evaluatie kwamen er veel complimenten vanuit de coaches. De speelsters weten waaraan zij moeten werken en met vol vertrouwen wordt er uitgekeken naar de volgende wedstrijd.

Op naar 1 oktober. Om 16.00 wordt er gespeeld tegen het U16 van Arnhem Eagles. De wedstrijd is in Sportcentrum De Vlaskoel te zien!!

Categories: Nieuws