Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week en de intensieve trainingen van deze week, reisden dames 2 zondagochtend af naar Utrecht. SBU was de tegenstander. De teams hadden elkaar gezien tijdens de voorrondes van de bekerwedstrijden. Ondanks een file en de late aanwezigheid van de speelsters, begon de wedstrijd om 13.00.

Het begin van de wedstrijd was gelijk duidelijk dat het een gelijk opgaande strijd zou worden. Beide teams spelen snel en maken het elkaar moeilijk in de defence. Scores gaan gelijk op, maar door een benutte bonus vrijeworp is er aan het eind van het eerste kwart een minimale voorsprong voor de Tubbergse dames.
Stand na Q1 14-15

De tactiek wordt in het tweede kwart een klein beetje veranderd. Helaas komt dit niet helemaal goed uit de verf en hoewel het nog steeds stuivertje wisselen is, is er een voorsprong voor SBU. De dames uit Tubbergen blijven positief en doen wat ze kunnen.
Ruststand 34-31 (20-16)

In het derde kwart moet er een ommekeer komen. De tactiek wordt wederom veranderd en dit lijkt positief uit te pakken. De hele wedstrijd wordt er al positief gecoached vanaf de kant en naar elkaar. Er hangt een prettige sfeer en dit is terug te zien op het veld. Elke score wordt gevierd, waardoor scoren makkelijker gaat.
Stand na Q3 41-52 (7-11)

Nog altijd gaat het spel snel heen en weer, fast breaks worden afgewisseld met mooie acties.
Met nog 2,5 minuut op de klok krijgen de dames de opdracht om met de tijd te spelen. Rust houden en de voorsprong niet weggeven. SBU gooit er nog iets meer druk op in de verdediging, maar de voorsprong komt niet in gevaar.
Eindstand 56-64 (15-12)

Een echte teamprestatie voor de dames uit Tubbergen. Iedereen was blij voor elkaar. 15 oktober spelen de dames uit tegen Virtus in Werkendam. Gebrand op een revanche hebben de dames en coach Twent twee weken de tijd om zich hierop voor te bereiden.

Categories: Nieuws