De 3e competitiewedstrijd voor U16 stond op het programma. Dit keer namen de speelsters het op tegen Arnhem Eagles. Gelukkig kwamen zij 5 minuten voor tijd het veld opgelopen. Wat gaat het deze keer worden?

Vol vertrouwen begonnen de speelsters aan de wedstrijd. Het begin verliep stroef. Er werd door de tegenstander enige weerstand geboden. Iets wat de speelsters van Jolly Jumpers dit seizoen nog niet zo ervaren hadden. Desondanks zijn het stuk voor stuk harder werkers en laten ze zich niet op de kop zitten.
Stand na Q1 14-6
Het is een harde wedstrijd. Strijden tegen speelsters die een kop langer zijn (en de meeste ook sterker) is niet altijd makkelijk. Na een 10-0 run vlucht Arnhem in een time out. De speelsters van Jolly Jumpers blijven hard werken. De 2 speelsters van U14 die deze wedstrijd mee doen, laten ook zien wat ze kunnen. Een kwart die op teamwork gespeeld is.
Ruststand 38-15 (24-9)
Het 3e kwart ging iets minder goed. Afspraken werden niet nagekomen en hier profiteerden de Arnhemse speelsters van. Schoten vielen niet meer en in de verdediging vielen ook gaten. De concentratie leek weg en de speelsters liepen een beetje achter de feiten aan.
Stand na Q3 52-29 (14-14)
Het laatste kwart moest er weer volle concentratie zijn. Een aantal aanpassingen in verdediging en aanval maakten dat de speelsters weer in een flow kwamen. Wat ook mee hielp was de foutenlast bij de enige bepalende speelster van de Arnhemse formatie. Support vanaf de bank en de tribune maakte dat er weer een wedstrijd gewonnen is.
Eindstand 77-35 (25-4)

Voor nu een aantal weekenden geen wedstrijd op de planning. Genoeg tijd om te werken aan verschillende dingen. De volgende wedstrijd is op 29 oktober om 15.45. De tubbergse speelsters nemen het dan op tegen BCE’78 uit Ede.

Categories: Nieuws