Vorige week verloren de Jumpers thuis nipt van Grasshoppers uit Katwijk. Alle teams uit de Eredivisie zijn wel degelijk aan elkaar gewaagt, wat mooi is om te zien. Deze week stond de wedstrijd tegen TopKip Lions op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor Jolly Jumpers.

De wedstrijd begon erg stroef van beide kanten. De opties in de aanval kwamen er wel, maar helaas gingen alle ballen er nog niet in. Dit geldt ook voor de uitploeg. Er ontbreekt energie en strijdlust op het veld, her eerste kwart eindigt in een 11-14 voorsprong voor TopKip Lions.

Dan geeft TopKip Lions wat meer gas en vinden wat makkelijker het netje. Bij de roodhemden gaat het nog steeds moeizaam in de aanval. In de verdediging wordt er wel hard geknokt en er daar staat een team. Maar doordat er weinig wordt gescoord, zoeken de Jumpers de kleedkamer op met een 20-28 achterstand.

In de kleedkamer wordt het duidelijk dat de roodhemden een goede defence hebben staan. Maar in de aanval moet er meer energie, passie en strijdlust te zien zijn. De afspraken worden weer doorgenomen en het is nu Jolly Jumpers tijd.

In het derde kwart komen de Tubbergse dames wat losser. Er worden goede aanvallen gespeeld en de defence wordt nog steeds goed dicht gehouden. Het niet scoren in de eerste helft, lukt in de tweede helft wel. De Jumpers komen terug en gaan met een 40-38 voorsprong het laatste kwart in.

Zullen de Jolly Jumpers geleerd hebben van vorige week? Het antwoord is Ja. Het vierde kwart werd sterk gespeeld. De Tubbergse dames creëren een klein gaatje van 7 punten. Maar TopKip blijven de Jumpers opjagen. De taak is nu om slim te spelen en te laten zien dat Jolly Jumpers geleerd heeft van vorige week. Een spannend einde, eindigt in een 56-54 winst voor de thuisploeg.

Waar er vorige week niet al te slim werd gespeeld het laatste kwart, kon je zien dat Jolly Jumpers daarvan geleerd hebben. Een wedstrijd waarin het niet altijd even goed was, maar waar wel de knop werd opgezet en de winst binnen werd gesleept. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen BAL op het programma. Om 20.00 uur begint de wedstrijd in Weert. De livestream volgt op onze social media.

Categories: Nieuws