Afgelopen zaterdag speelde U16 tegen BCE uit Eede. Ruim optijd waren de speelsters er klaar voor. Na een goede warming up, waren ze benieuwd naar de tegenstander en gingen voortvarend aan de slag. Jolly Jumpers ging voor elke bal en beloonde haarzelf met makkelijke scores. Door snelle omschakeling van verdediging naar aanval, hadden de speelsters van BCE niet zoveel te vertellen.

Stand na Q1 26-7

De energie in het tweede kwart zakte langzaam weg. Het was te zien dat ze wel wilden, maar het er niet uitkregen. Makkelijke kansen werden gemist en soms waren er een stuk of 10 pogingen nodig om tot scoren te komen. De verdediging daarin tegen was goed. Leuk om te merken dat de speelsters zien, wanneer ze elkaar helpen moeten en helpside gaan staan. Dit terwijl het op trainingen nog niet veel aandacht heeft gehad.

Ruststand 40-9 (14-2)

Het 3e kwart lijkt het alsof de speelsters het al gewonnen hebben. De meiden van BCE kunnen makkelijk bij de basket komen en daar maken ze dan ook gebruik van. Aan de kant van Jolly Jumpers proberen de meiden de aanval uit. Er zijn verschillende mooie aanvallen die gespeeld worden, maar een score blijft vaak uit. Energie op het veld is laag en na een time out niet omhoog te krijgen.

Stand na Q3 52-22 (12-13)

Enige aanpassingen in de aanval, maakt dat de meiden van Jolly Jumpers weer tot scoren komen en de energie weer een beetje terug vinden. Er worden veel ballen onderschept waardoor er weer een poging tot scoren gedaan kan worden. Dit lukt enigzins, maar nog steeds wordt er veel gemist. De voorsprong was dusdanig groot, dat dat niet heel veel meer uitmaakt. Er is wederom gewonnen.

Eindstand 72-24 (20-4)

Vrijdag 4 november reizen de meiden af naar Urk. Daar wordt om 19.00 de strijd aangegaan met Orca’s

Categories: Nieuws