De wedstrijd werd gespeeld in sporthal de Vlaskoel.

De meiden van jolly jumpers waren gebrand om deze wedstrijd te winnen, aangezien dat dit seizoen nog niet was gebeurd.

De wedstrijd ging van start en Binnenland opende de wedstrijd met een score. De stand ging gelijk op en beide teams waren zowel aanvallend als in de defence aan elkaar gewaagd. Aan het eind van het eerste kwart kwam er een 7-0 run van binneland.

In het tweede kwart begon de thuisploeg sterk ze speelde met veel energie en snelheid. Dit werkte dan ook goed, zelfs zo goed dat de meiden zich weten terug te knokken tot de eindstand van 37-37.

Wat nogmaals duidelijk werd in de rust was dat de energie heel belangrijk was en er meer communicatie nodig was in de Defence.

De tweede helft was begonnen en Barendrecht begint met een sterke actie naar het bord en krijgt twee vrijeworpen. Dit werd gevolgd door een paar goede acties van Iris zwart en een driepunter van Marell Glaubitz en kwam jolly jumpers op voorsprong van 49-40.

In het laatste kwart mochten de meiden niet inkakken. Het was wel vaker gebeurd dat Barendrecht zich terug knokte en de overwinning meenam, dus de meiden wisten wat ze konden verwachten. Uiteindelijk kwam binnenland ook terug tot een stand van 57-56 en met nog 24 seconden op de klok. Nadat binnenland een fout had gemaakt kwamen er nog twee vrijeworpen met 0,7 seconden te gaan. De thuisploeg was slim en raakte de eerste en miste de tweede, zodat binnenland niet meer in een time-out kon. Het fluitsignaal ging en de meiden uit Tubbergen hadden eindelijk hun wel verdiende overwinning.

Categories: Nieuws