Op zaterdag 18 maart stond er een uitwedstrijd naar Den Helder gepland. De laatste ontmoeting tussen beide teams werd nipt gewonnen door de dames uit Den Helder. Dit beloofd een wedstrijd te worden waarin alles mogelijk is.

Het eerste kwart waren de teams aan elkaar gewaagd. De roodhemden spelen goede aanvallen gespeeld en de open opties worden benut. Maar dit geldt ook aan de kant van de dames uit Den Helder. Het eerste kwart eindigt in een 17-18 voorsprong voor De Jumpers.

Het tweede kwart wordt sterk begonnen door Jolly Jumpers. Er word slim gespeeld. In de verdediging is er goede communicatie en maken de dames een paar mooie stops. Deze stops worden daarna benut met een score en hierdoor maakt de uitploeg een run van 0-7. Den Helder neem hierdoor een time-out en zorgen er daarna weer voor om bij te blijven. Zo gezegd, zo gedaan, de thuisploeg maakt hierna een 9-0 run. Beide teams zoeken hierna de kleedkamer op.

De tweede helft blijven de teams aan elkaar gewaagd. Den Helder scoort een aantal keer, maar de Tubbergse dames laten het hier niet bij en zetten een tandje bij. Het is een fysieke wedstrijd waarin er veel wordt toegelaten, het is belangrijk om de focus te blijven behouden. Het vierde kwart zakken de Jumpers wat in. De bal wil niet meer door het netje en er wordt bijna niet meer gescoord. Hier maakt Den Helder goed gebruik van en hun aanvallen eindigen wel in scores. Helaas wordt het verschil te groot om bij te blijven. De wedstrijd eindigt in een 54-41 winst voor Den Helder Suns.

Aanstaande dinsdagavond staat de laatste reguliere competitiewedstrijd op het programma. Er wordt gespeeld om 20.30 uur tegen Grasshoppers in Katwijk. Daarna gaan de Tubbergse dames zich volop voorbereiden op de play-offs die begin april gaan beginnen.

Categories: Nieuws