Afgelopen zaterdag was het zover, de start van het seizoen. Jolly Jumpers dames 2 mocht thuis het seizoen aftrappen tegen Tonego’65. De speelsters kennen elkaar vanuit eerdere seizoenen en zijn allemaal gebrand om te winnen.

Tonego gaat voortvarenvan start. De Tubbergse dames hebben moeite met scoren en moeten duidelijk aan elkaar wennen. Niet gek als je net 2 weken traint, nieuwe speelsters in het team zitten èn een nieuwe coach aan het roer staat. De wilskracht van het team is niet veranderd en er wordt zichtbaar hard gewerkt. Pien Buursen is onder het bord niet te stoppen. Alle aanvallende rebounds zijn voor haar, waarna ze verdiend mag plaatsnemen op de vrije worplijn.
Stand Q1 14-25

Duidelijk is dat het anders moet. De verdediging wordt iets aangepast. In de aanval weten de dames elkaar steeds beter te vinden. Met drie punters van Silke en Marit weten de Tubbergse dames richting aansluiting te komen. Helaas is daar Tonego die ook haar balletjes raak gooit. Rosanne besluit om in 3 minuten, 10 punten te scoren en het verschil naar 12 te brengen.
Ruststand 35-47 (21-22)

Er moet op hoger tempo gespeeld worden. De dames staan volgens nieuwe coach Martin Bartelink bekend om hun snelle spel en sterke verdediging. Helaas is hier in het 3e kwart niet veel van te zien. Te veel turnovers en fastbreaks krijgen de dames om de oren. Schoten vallen helemaal niet meer. Gelukkig zijn daar de zusjes Lohuis nog die veel rebounds weten te pakken. Is deze achterstand nog weg te werken?
Stand Q3 42-64 (7-17)

Inmiddels is de speelster waar Tonego het van moet hebben aardig onder de duim en voor haar teamgenoten minder goed te vinden. Er worden mooie aanvallen gespeeld door de dames van Jolly Jumpers. In de verdediging wordt er door de speelsters goed gecommuniceerd. Er wordt gevochten voor elk punt.
Op het laatste beetje energie wordt de wedstrijd uitgespeeld.
Eindstand 54-75 (12-11)

Helaas verloren, genoeg werk aan de winkel. Veel tijd is er niet, as zaterdag (23 sept) reizen de dames af naar het noorden en gaan ze op bezoek bij Groene Uilen in Groningen.

Categories: Nieuws