Zaterdagavond, 23 september, stond de eerste competitie wedstrijd voor de dames op het programma na een weekend rust te hebben gehad. Topkip Lions was hierin de tegenstander voor de Jumpers.

Het was voor beide teams duidelijk even inkomen, maar de roodhemden zetten de eerste punten op het scorebord na een mooie drive van Jasmijn gevolgd door een driepunter van Pien, 5-0. Maar dan worden de dames uit Landsmeer ook wakker en staat het na 5 minuten spelen weer gelijk. Een boeiende wedstrijd met snel spel, dat zag je duidelijk terug in het eerste kwart.

Maar dan start Charlotte met een mooie 3-punter het 2e kwart en weten de dames uit Tubbergen dat ze aan de bak moeten om meer 3-punters te voorkomen. Gelukkig heeft de Tubbergse formatie ook een aantal 3-punts kanonnen en weten Marell en Kim wat terug te doen. Er worden veel 3-punters geschoten en het oogde alsof de Jumpers soms bang waren om naar de basket te gaan. Wanneer de scores dan niet vielen wisten de dames uit Landsmeer dan ook een kleine voorsprong op te bouwen van 10 punten. Koppen bij elkaar en vechten als een team, dat is waar de kracht van de Jumpers ligt. Zo zie je dan ook dat de dames zich terugvechten en ze de kleedkamer in gaan met een achterstand van 6 punten, de wedstrijd is zeker nog niet gespeeld.

In de kleedkamer werd snel duidelijk dat de dames zichzelf te kort deden, ze konden veel beter. Harder in de defense en overtuigender in de aanval, dat is het motto van de 2e helft want de wedstrijd is nog lang niet voorbij.

Dat zie je terug in de beginfase van het 3e kwart. De Jumpers spelen de aanval goed door en weten makkelijke scores te maken. Helaas geldt dit ook voor de dames van Topkip Lions waardoor de Tubbergse formatie niet echt terugkomt in de wedstrijd, ze blijven steken op een achterstand van rond de 8 punten.

Dan het laatste kwart, de Jumpers moeten iets doen willen ze nog met de overwinning aan de haal gaan. Maar dan post Richelle een aantal goede ballen op en weet nu wel tot scoren te komen wat de roodhemden de das om doet. Een voorsprong van 20 punten staat dan ook op het scorebord met nog 6 minuten te spelen voor de Lions. De roodhemden probeerden nog wat terug te doen met een aantal steals, maar dat mocht helaas niet baten. De wedstrijd wordt helaas verloren met een eindstand van 56-67 in het voordeel van de Topkip Lions.

Volgende week staat de eerste uitwedstrijd voor de dames uit Tubbergen op het programma. Dan reizen de dames af naar Barendrecht om daar aan te treden om 18:15 tegen Binnenland. Er zal zeker een livestream zijn en de dames hopen dan ook zeker op jullie support vanuit huis!

Categories: Nieuws