De eerste competitiewedstrijd voor de U16 stond op de planning. Last minute werd de spelersbus geregeld om mee te nemen naar Duiven. Net voor Arnhem dachten Lieke en Rosanne, oeps, we hadden uitshirts mee moeten nemen. Spelen in shootingshirts dan maar.

Tijdens het warmlopen begonnen de baskets hun eigen leven te leven. Ruim 20 minuten later kon de wedstrijd toch beginnen. De borden waren van hout en er zat een “stuiterring” aangemonteerd. Niet wat de dames gewend zijn. Dat was dan ook duidelijk te merken. Schoten vielen niet en lay ups werden gemist. Ondanks dar werd er hard verdedigd.
Stand Q1 6-11

Dit seizoen zijn er speelsters van de U14 doorgestroomd naar de U16. Mooi om te zien dat de speelsters elkaar goed vinden en iedereen mee telt in het team. Er staat een team op het veld. Een team dat hard voor elkaar werkt en steeds beter op elkaar ingespeeld is. De frustraties bij de speelsters van Duiven lopen op, wanneer de speelsters van U16 constant weer de bal weten te onderscheppen.
Ruststand 15-25 (9-14)

In de rust even bijgekomen van een best intensieve eerste helft. Er is een bekend 3e kwart bij Jolly Jumpers en die heeft ook U16 bereikt.. iedereen lijkt het prima te binden zoals het gaat. Aan het eind van het 3e kwart zijn de coaches er klaar mee. Een time out wordt genomen en gevraagd of de speelsters ook naar huis heen wilden, want iedereen die op het veld stond, stond er als een zoutzak. Deze wakeup call was duidelijk nodig. Vanaf dat moment ging alles anders.
Stand Q3 27-42 (12-17)

De speelsters moeten nog even tanden op elkaar zetten en het laatste kwart uitspelen. Het laatste kwart werd gespeeld op karakter. Hand in de pass line en de aanval opzetten en doorlopen waar nodig. Druk op de bal zetten als de tegenstander de bal had. Conditie gebrek? Niet bij de Tubbergse formatie. Het harde werken heeft z’n vruchten afgeworpen. Nog even snel een winfie en op naar Tubbergen.
Eindstand 27-54 (0-12)

De volgende wedstrijd van U16 is op 28 oktober om 15.45 in Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen. De tegenstander is Challenge

Categories: Nieuws