Gebrand om te winnen reisde Jolly Jumpers dames 2 af naar Haaksbergen. De revanche op Tonego stond op het programma.

Beide teams gaan voortvarend van start. Tonego start met een 11-0 run en de dames van Jolly Jumpers hebben het nakijken. Hoe gaan de dames hier mee om? Een time out moet uitkomst bieden. Vanaf dan gaat het enigzins gelijk op, maar de achterstand blijft.
Stand Q1 20-10

De run van het begin van de wedsteijd blijft dames 2 achtervolgen, toch weten de dames de knop om te zetten en door te gaan. Voor elke bal wordt geknokt en er staat zoals voorgaande wedstrijden weer een team op het veld. Dames 2 komt nog terug tot 32-29, maar door een Lucky 3punter gaan ze de rust in met 6 punten achterstand.
Rustand 35-29 (15-19)

6 Punten verschil en de wil om te winnen is groot. Gas d’r op en gaan zeggen ze dan. Het gas gaat erop, maar de ballen vallen niet meer. De klad komt erin en de dames proberen te geforceerd naar de basket heen te gaan. Het spel van tonego is niet altijd even sportief, maar zo lang het toegestaan is, kun je er mee doorgaan. Neemt niet weg dat de Tubbergse formatie hier boven moet gaan staan…
Stand Q3 53-34 (18-5)

Er staan 5 speelsters van Jolly op het veld, maar eigenlijk speelt ieder voor zich. De ballen vallen niet en de scheidsrechters werken ook niet helemaal mee. Dit gaat in de hoofden zitten en het spel wordt er niet beter van. In de time out wordt er afgesproken dat er als team gespeeld moet worden. Zo gezegd, zo gedaan. Het kocht echter niet meer baten.
Eindstand 69-43 (16-9)

Hoe kan het dat dames 2 altijd vol strijd het toneel opgaat, maar dan (net) niet aan het langste eind trekt? De supporters, spelers en coach weten ook dat er minimaal 3 van de 4 winst hadden moeten zijn…

Volgend weekend om 13.30 speelt dames 2 tegen Twente Buzzards in Sportcentrum De Vlaskoel.

Categories: Nieuws